TARSUS CEZAEVİ’NDE NELER OLUYOR? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARSUS CEZAEVİ’NDE NELER OLUYOR?


 

Tarsus Cezaevi’nde artan hak ihlallerine karşı bazı hükümlüler görüşe çıkmama eylemi başlatırken, yaşananları kamuoyuna anlatmak isteyen Kadın Platformu’nun cezaevi önünde yapmak istediği basın açıklamasına izin verilmedi!

Haber Merkezi

Tarsus C Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda hak ihlalleri yaşandığı ile ilgili iddialar artarak gündeme gelmeye devam ediyor. Son olarak bazı hükümlülerin bu uygulamaları protesto etmek için görüşe çıkmama kararı aldığı öğrenildi.
Mersin ve Adana Kadın Platformları dün, Tarsus’ta tutuklu bulunan kadınların iddialarını gündeme taşımak ve ailelerine destek amacıyla cezaevi önünde basın açıklaması yapmak istedi. Ancak yasal izinler alınmadığı gerekçesi ile güvenlik güçleri tarafından açıklamaya izin verilmedi. 
Grup açıklama yapmadan dağılırken daha sonra yayınlanan yazılı açıklama ile iddialar kamuoyuna anlatıldı. 

“İHLALLERLE İLGİLİ SORUŞTURMALARA SESSİZ KALINIYOR”
Açıklamada “Bizler Mersin Kadın Platformu ve Adana Kadın Platformu olarak hukuksuz bir şekilde Tarsus Cezaevi’nde tutsak edilen kadın arkadaşlarımız ve onları görüşe gelen aileleri ile dayanışmak için bir aradayız. Dışarıda birlikte omuz omuza erkek egemen sisteme karşı mücadele yürüttüğümüz çalışma arkadaşlarımız, bugün bu sistemin dört duvar arasındaki en üç uygulamalarıyla mücadeleye devam etmektedirler. 

“HAK İHLALLELERİNE KARŞI GÖRÜŞE ÇIKMIYORLAR”
Son zamanlarda sık sık hak ihlalleriyle gündeme gelen Tarsus C Tipi Kapalı Kadın Cezaevi bu ihlallerle ilgili soruşturmalara ve görüşmelere sessiz kalırken, yaklaşık 1,5 ay önce yapılan genel operasyonlar sonucu tutuklanan kadın arkadaşlarımızın da getirilmesiyle bu ihlaller her geçen gün artarak devam ettirmektedir. Bu ihlallere karşı görüşe çıkmama kararı alarak içerde direnen arkadaşlarımızın aileleri her hafta görüş için buraya geldiklerinde bu ihlallerden payına düşeni yaşamaktadırlar. Bu ihlallerin giderilmesi için hukukçular tarafından Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı, Mersin Barosu ve Adalet Bakanlığı'na yapılan başvurularda da hala herhangi bir gelişme yaşanmamıştır” denildi. 

“BU SÜRECİN EN YAKIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”
Tarsus Cezaevi’nde kalan tutuklu kadınların sağlık haklarına erişim, temel ihtiyaçlara ulaşımda engeller, ısınma problemi, yetersiz yatak sayısı, ortak alanı kullanımına izin verilmemesi, ortak sanat ve spor faaliyetlerine izin verilmemesi, ziyaretçilere çıplak arama dayatılması gibi birçok sorunun yaşandığının da belirtildiği açıklamada “Biz kadınlar olarak içerde ve dışarıda erkek egemen sistemin bizlere karşı geliştirdiği her türlü işkence ve baskı politikasına karşı eşitlik özgürlük ve barış  mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz.İçerde direnen kadın arkadaşlarımız ve ailelerinin yanında olup bu sürecinde en yakın takipçisi olmaya devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA