AKUT’TAN DOĞA TEMİZLİĞİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKUT’TAN DOĞA TEMİZLİĞİ


 

AKUT Mersin ekibi, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 7. Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Mersin ili Mezitli İlçesi Davultepe 100. Yıl Tabiat Parkı’nı temizledi.

GİZEM EKİCİ

Nesli tükenme tehlikesi altında olan deniz kaplumbağalarının (caretta) yuvalama alanı olan Tabiat Parkı’nda kalabalık bir grupla hazır bulunan AKUT ekibi, Aralık ayı sonunda ilde yaşanan sel felaketi sonrası ortaya çıkan zararı önlenmesi adına gün boyunca özverili bir temizlik etkinliği gerçekleştirdi. 
Caretta caretta kamplumbağlarının yuvalama alanı olan kumsalda, AKUT Mersin Gönüllüleri tarafından plastik, cam şişe, kıyafet gibi çok sayıda malzemeden oluşan yaklaşık 130 poşet çöp toplandı.
Gümüşkum olarak da bilinen alan 1977 yılında Mesire Yeri, 2011 yılında ise Tabiat Parkı olarak ilan edilmişti. Saha içerisinde deniz kaplumbağalarının bakım ve tedavi edildiği “Mersin Deniz Kaplumbağaları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi” bulunuyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA