MİNİKLERDEN MUHTEŞEM KONSER | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MİNİKLERDEN MUHTEŞEM KONSER


 

Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş (MIP)’nin 2014 yılında Akdeniz Opera ve Bale Kulübü (AKOB) işbirliğiyle başlattığı Çocuk Müzik Akademisi Orkestrası ve Korosu’nun muhteşem konseri dinleyenleri büyüledi.

Üçüncü yılını sürdürmekte olan MIP & AKOB Çocuk Müzik Akademisi Orkestrası ve Korosu ikinci yılsonu konserini Mersin Kültür Merkezi salonunda başarıyla gerçekleştirdi. MIP ve AKOB yöneticileri ile öğrenci velilerinin yoğun ilgi gösterdiği konserde, çocukların performansları profesyonelleri aratmadı. Konseri beğeniyle izleyen davetliler, Çocuk Müzik Akademisi Orkestrası ve Korosu’nu ayakta alkışladı. 

20 ÇOCUK YAYLI SAZLAR, 30 ÇOCUK PERKÜSYON VE ÇOK SESLİ MÜZİK EĞİTİMİ ALIYOR
Kültür ve sanatın dostu MIP, 2014 yılında eğitime başlayan Çocuk Müzik Akademisi’nde kabiliyeti olan çalışanlarının çocuklarına büyük bir fırsat sunuyor. Sadece MIP çalışanlarının çocuklarından oluşan Çocuk Müzik Akademisi’ne 5 - 14 yaşlar arasında 50 öğrenci devam ediyor. Yirmi çocuğun yaylı sazlar, otuz çocuğun ise perküsyon ve çok sesli müzik eğitimi aldığı Müzik Akademisiyle sanat dünyasına adım atan çocukların, müziğin evrensel diliyle tanışarak; disiplin, adaptasyon, öz güven ve sorumluluk gibi kişilik özelliklerinin gelişimine de katlı sağlanması hedefleniyor. 

MIP & AKOB ÇOCUK MÜZİK AKADEMİSİ UZUN SOLUKLU ÖZEL BİR PROJE
Projeyi değerlendiren MIP Genel Müdürü Frans Jol, MIP & AKOB Çocuk Müzik Akademisi’nin çok özel bir proje olduğunu söyledi. Jol; “Müzik Akademisi kurmaktaki amacımız, sadece MIP çocuklarından oluşan profesyonel bir orkestrayı sanat dünyasına kazandırmaktır. Çocukların müziğin evrensel diliyle tanışması ve müziğin birleştirici gücünün farkına varması, toplumun kültür düzeyine katkı sağlayacaktır.  Elbette bu uzun soluklu bir yolculuk. Daha yolun çok başında olduğumuzun farkındayız. İleride her bir çocuğumuzun çok daha başarılı olacağına inanıyoruz. Alanlarında isim yapmış eğitmenlerle çalışıyor olmamız, hedefimizde daha hızlı ilerlememizi sağlıyor. Bugün akademinin kat ettiği gelişimi görmek bizleri gerçekten gururlandırmaktadır. Bu nedenle akademinin bir parçası olan tüm çocuklarımızı içtenlikle kutluyorum” dedi. 
Kuruluş tarihinden bu güne, eğitimden spora, kişisel gelişimden sanata birçok alanda gerçekleştirilen projelerle örnek bir şirket olduklarını ifade eden Frans Jol, limanı daima toplumun ayrılmaz bir parçası olarak gördüklerini, özellikle çocuklara yönelik her türlü girişimi destekleme arzusunda olduklarını söyledi. 

MIP 2007 YILINDAN BU YANA BİRÇOK SOSYAL SORUMLULUK PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ
MIP, Mersin’e ve kent insanına destek olma ilkesiyle hareket ederek, eğitimden spora, kültürden yarınların teminatı olan çocuklarımızın sağlıklı gelişimine kadar birçok alanda gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projelerine her yıl aralıksız devam ediyor. 2007 yılından bu yana insana dokunan ve farkındalık yaratan sürdürülebilir birçok sosyal sorumluluk projesini hayata geçiren MIP, “Viyana’dan Mersin’e Sanat Köprüsü, Eski Köye Yeni Adet, Anneler Okulu, Onarımı Bizden Okuması Sizden, Engelime El Ver” gibi ses getiren projeleriyle takdir topladı.  
2014 yılında Birleşmiş Milletler ‘Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni imzalayarak sorumlu kurumsal vatandaşlık ve sürdürülebilir kurumlar kavramını benimsediğini tescil eden MIP, kentin kalkınmasına katkı sağlayacak her türlü çalışmanın en büyük destekçileri arasında yer almaya özen gösteriyor. 
Sektöründe öncü olan Türkiye’nin ticaret kapısı MIP, sosyal sorumluluk projeleriyle bu güne kadar olduğu gibi, bundan sonraki süreçte de Mersin’in ve ülkenin toplumsal gelişimini desteklemeye devam edecek.  (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA