Önce açılış sonra hizmet | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Önce açılış sonra hizmet


 

Sağlık sektörü uzmanlarınca büyük eleştiriler alan ve açılışı da ilginç olaylara sahne olan Şehir Hastanesi, bugün hasta kabulüne başlıyor!

Hediye Eroğlu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘hayalim’ dediği, sağlık emekçilerinin ise ‘sağlıkta çöküşün en büyük darbesi’ olarak nitelendirdiği Türkiye’nin ilk Şehir Hastanesi olan Mersin Entegre Sağlık Kampüsü bugün hasta kabulüne başlıyor.

Yapımı 3 senede tamamlanan hastane; 5 yıldızlı otel konforunda sağlık hizmeti vermeyi amaçlıyor. Hastane günlük 12 bin kişiye hizmet verecek poliklinik kapasitesine sahip olup, toplam 370 bin metrekare kapalı alana sahip. Bin 300 yatak kapasitesine sahip hastanede yaklaşık 5 bine yakın sağlık personeli çalışacak. 230 poliklinik odası bulunan hastanede, 51 ameliyathane ve 210 yataklı yoğun bakım ünitesi bulunuyor. Ayrıca hastanede 30 yataklı diyaliz makinesi var ve 50 yataklı kemoterapi merkezine sahip.

HASTANEYE YÖNELİK ELEŞTİRİLER

Kamu-özel ortaklığıyla kurulan Mersin Şehir Hastanesi’ne yönelik eleştiriler ise günden güne artıyor. 

Mersin’deki açılış ile birlikte; özellikle hastanelerin hazineye getireceği maliyetin gizlendiği öne sürülürken, devletin hasta garantisi vermesi de tepkilere neden oldu. Hasta garantisi için kente merkezindeki Devlet Hastanesi ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin kapatılmasına tepki gelirken, bu durumun sağlığa erişimi güçleştireceği savunuldu.

Ayrıca yatak başına düşen kapalı alanın (Mersin’de 260 metrekare) gereksiz büyüklüğünün, maliyeti ne kadar arttırdığı bilgisinin tam olarak verilmediği de bir başka eleştiri konusu oldu.

Yine hastaneyi işletecek şirketlerin, her alanı işletip (otel, restoran, sosyal tesis) gelir sağlayacağı gözden kaçırıldığı da iddia edilirken, bu hizmetleri verdiği için devletin şirkete ayrı bir bedel ödeyeceği de iddialar arasında. 

KENT ABLUKAYA ALINDI

Cuma günü Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım olmak üzere çok sayıda iktidar mensubunun katılımı ile yapılan açılışta ilginç gelişmeler yaşanmıştı.

Sağlık emekçilerinin hastane açılışı esnasında, dışarıda basın açıklaması yapmasına valilikçe izin verilmezken, tören alanı çevre il ve ilçelerden getirilen katılımcılar ile dolduruldu.

Kentte; üst düzey güvenlik önlemi alınırken kapatılan bulvar, cadde ve yollar vatandaşlara zor anlar yaşattı.

ERDOĞAN’DAN KOCAMAZ’A TEŞEKKÜR

Törene hastanenin temelinin atıldığı 2014 yılında dönemin Ekonomi Bakanı ve Mersin Milletvekili olan Zafer Çağlayan da katıldı. Ancak Çağlayan törende geri saflarda yer aldı. 

Ayrıca 2014’teki temel atma töreninde dönemin CHP’li Belediye Başkanı Macit Özcan kürsüye çıkmazken, Cuma günü yapılan açılışta MHP’li Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz kürsüye çıkıp vatandaşlara hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da konuşmasında Büyükşehir belediyesine hastaneye verdiği destekler için teşekkür etti.

Ancak yine MHP’li olan ve hastaneye araziyi ücretsiz tahsis eden Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, 2014’te olduğu gibi yine anılmadı ve konuşan isimlerden olmadı.

Törende ayrıca Mersinlilere; Çukurova Havalimanı’nın da 2018’de açılacağına dair vaatlerde bulunuldu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA