Mersin birlikte ‘HAYIR’ diyecek! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin birlikte ‘HAYIR’ diyecek!


 

Mersin’de içinde çok sayıda sivil toplum kuruluşu, oda, platform, derneğin yer aldığı “Mersin Birlikte Hayır Diyor Oluşumu” referandum öncesi kampanya çalışmalarına başladıklarını duyurdu.

SONER AYDIN

Geçtiğimiz günlerde Mecliste görüşmeleri sona eren ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulan Yeni Anayasa Paketi için Nisan ayında referanduma gidilmesi bekleniyor. Referandum öncesi siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarını, odaların kampanyaları da start aldı. Kampanyalar çerçevesinde Mersin’de bir araya gelen çok sayıda STK, oda, platform, derneğin “Mersin Birlikte Hayır Diyor Oluşumu”nu kurdu. Oluşumu ilan etmek için Yenişehir Belediyesi Konferans Salonu’nda bir araya gelen katılımcılar hep birlikte “Hayır” diye bağırdı.

“HİÇBİR SİYASİ PARTİ ADINA ÇALIŞMA YÜRÜTMÜYORUZ”

Mersin’de Birlikte Hayır Diyenler ’in çağrısını ile gerçekleştirilen açıklamada kısa bir konuşma gerçekleştiren Tabip Odası Dr. Ful Uğurhan, Birlikte Hayır Diyenler oluşumunun, herhangi bir siyasi parti adına çalışma yürütmediğini açıkladı. Birlikte Hayır Diyenlerin yurttaşların, gelecekleri adına vermek zorunda olduğu önemli bir karar aşamasında, ülkesinin yararı için hep birlikte yol alma isteği ile bir araya gelmiş kişi ve sivil toplum örgütleri olduğunu dile getiren Dr. Uğurhan, “Birbirimizle dayanışmak, paylaşmak, öğrenmek, öğretmek için bir araya geldik. İnançlıyız, heyecanlıyız, kararlıyız, haklıyız ve kazanacağız. Hayır kararımızı, oy verdiğimiz partilerin yönlendirmesiyle değil, aklımızın, vicdanımızın, deneyimlerimizin, gözlemlerimizin, okuduklarımızın etkisiyle verdik” dedi.

“GELECEĞİMİZ İÇİN “HAYIR” DİYORUZ”

Mersin’de Birlikte Hayır Diyenler olarak, nefret söylemlerinden arınmış, kardeşlik, dostluk, eşitlik ve özgürlük adına birlikte yola çıktıklarını sözlerine ekleyen Dr. Uğurhan, “Haksızlığa, hukuksuzluğa, kayırmacılığa karşıyız. Ülkemizin tek bir kişinin değil, halkın seçtiği vekillerin iradesiyle yönetilmesini savunuyoruz. Bizler, kendilerinin uyguladıkları yanlış politikalar nedeniyle, içine düştüğümüz terör girdabında sağ kalmaya çalışırken, onlar “referandumda hayır çıkarsa terör örgütlerine diz çöktüremeyecekleri” söylemleri ile adeta aklımızla alay ediyorlar.  Buradan, çatışmalardan, savaşlardan, terörden nemalanmaya çalışmayı etik bulmadığımızı ve bu laflara asla kanmayacağımızı kendilerine hatırlatıyoruz. Bir yanda işsizlik, yoksulluk, pahalılık, ezilmişlik diğer yanda savurganlık, gösteriş, gözdağı, sindirme. Bu ikilemin, güzel ülkemizin artık daha fazla kaderi olmamasını diliyor, ülkemizi seviyor ve geleceğimiz için “Hayır” diyoruz” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA