“Kürt oylarının sandığa gitmesini engelleyecekler” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Kürt oylarının sandığa gitmesini engelleyecekler”


 

CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kazanmak için referanduma katılımı düşürmeye çalışacağını öne sürerek, “Kürt oylarının sandığa girmesini engellemeye çalışacaklar” dedi.

Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, referandum kampanyasının ilk adımı olarak nitelendirilen Mersin mitingi ile sahaya indi. Şehir hastanesinin açılışında konuşan Erdoğan, henüz onaylamadığı Anayasa değişikliği için vatandaşlara “evet” çağrısı yaptı.

Erdoğan’ın referandum kampanyasının ilk işaretlerini verdiği mitingi ana muhalefet de yakından izledi. CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, söz konusu hastanenin henüz bitmediğini referandum çalışması için aceleyle açıldığını söyledi. Hastaneye 2 bine yakın personel alımının beklendiğini, yapılan mitinge katılanların bir kısmının da bunlar olduğunu söyleyen Sağlar, “Sandıkları patlatırız” söyleminin de sadece algı yönetimi olduğunu kaydetti.

‘BEN ERDOĞAN’IN MEYDANLARA ÇIKMASINI İSTİYORUM’

2010 referandumunda Mersin’de yüzde 64 hayır çıktığına dikkat çeken Sağlar, “Bu kez daha fazla hayır çıkacak” dedi. Sağlar, Erdoğan’ın referandum için meydanlara çıkmasını ise şöyle değerlendirdi: “Recep Tayyip Erdoğan’ın meydanlara çıkması Türkiye Cumhuriyeti’nin nasıl yıkılacağını ve yıkıcısının kim olacağını söylemenize gerek kalmadan gösteriyor. O nedenle bu referandumda meydanlara çıkması bu anayasanın geçmemesini sağlayacaktır. Ben çıkmasını isterim.”

‘REFERANDUMA KATILIMI DÜŞÜRMEK İÇİN ÇALIŞACAKLAR’

Erdoğan’ın mesajlarını da değerlendiren Sağlar, “Sadece kendi çevresini konsolide etmeye çalışan, yüzde 51’i yok sayan bir konuşma yaptı. Şimdi kazanmak için yapacağı tek şey mümkün olduğu kadar referanduma katılımı düşürmek olacak. Kürt oylarının olabildiğince sandığa girmesini engellemeye çalışacaklarını görüyorum” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA