TOROSLAR’DA TEKSTİL İŞÇİLERİ EĞİTİMLERE BAŞLADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TOROSLAR’DA TEKSTİL İŞÇİLERİ EĞİTİMLERE BAŞLADI


 

Toroslar Belediyesi tarafından, Türkiye’nin toplam ihracatının yüzde 38’ini oluşturan tekstil alanında verilecek mesleki eğitim sınıfının açılışı yapıldı.

Toroslar Belediyesi’nin 13’üncü AB projesi olan “Dezavantajlı Kişilerin Tekstil Sektöründe İstihdamının ve Küçük Ölçekli Girişimcilerinin Desteklenmesi’ projesi kapsamında hazırladığı ve ilk etapta 20 kişinin eğitim alacağı istihdam garantili mesleki eğitimlere başlandı.

Halkkent Mahallesi’nde bulunan Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezinin (KETEM) doğu cephesinde hazırlanan 250 metrekarelik atölyenin açılışı; Toroslar İlçe Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Tüm Mersin Muhtarlar Derneği Başkanı Şeref Bolat, ilçe protokolü, belediye meclis üyeleri ve mahalle muhtarlarının katılımıyla yapıldı.
Dezavantajlı 80 kişiye ulaşılması hedeflenen, toplamda 240 saat verilecek mesleki eğitimle ilgili bir açıklama yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, overlok, ütücü ve makineci olarak teorik ve uygulamalı eğitimleri alan kursiyerlere proje kapsamında günde 5 euro harcırah vereceklerini belirtti.
Amaçlarının, tekstil sektörünün yoğun olduğu ilçe genelindeki işletmelere bu kurslardan eğitim alan kursiyerleri istihdam ettirmek ve kalifiye elaman sıkıntısını çözmek olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Hamit Tuna, kurslara başlayan tüm kursiyerlere başarılar diledi.
Başkan Tuna: “Yeni hayata geçirdiğimiz AB projesiyle 80 insanımıza tekstil sektöründe mesleki eğitim vereceğiz.250 metre kare alanda hazırladığımız ve 35 tane makinanın bulunduğu bu atölyemizde projemiz sona erdikten sonra da kursların sürdürülebilirliğini sağlayacağız. Amacımız, ilçemizdeki tekstil alanında faaliyet gösteren 35 işletmemizde kursiyerlerimizi istihdam ettirmektir ve kalifiye elaman sıkıntısını çözmektir.4 periyotta gerçekleştireceğimiz bu atölyemizde ilk etapta 20 kursiyerimize eğitim vereceğiz. İş ve servis kaza sigortaları da yapılacak olan tüm kursiyerlerimizi servislerle evlerinden alacağız. Bu projemizin de sürdürülebilir olmasını hedefliyoruz. Tüm kursiyerlerimize başarılar diliyorum. İnşallah bizim açtığımız bu kursların sonucunda kursiyerlerimiz bir altın bilezik sahibi olacaklar ve ev ekonomilerine katkı sunacaklar” dedi. 

STAJ DA YAPACAKLAR
Başkan Tuna, ayrıca eğitimlerin sonunda kursiyerlerin tekstil atölyelerinde 15 gün staj yapacaklarını ve stajın ardından bu alanda iş kurmak isteyenlere de girişimcilik eğitimlerinin verileceğini de sözlerine ekledi.
Toroslar İlçe Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin de tekstil sektöründe en önemli sıkıntılardan biri olan işsizlik ve yetişmiş vasıflı elaman sıkıntısının çözülmesine katkı sunacak olan böyle bir projeyi hayata geçirdikleri için Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ve ekibini tebrik etti.
Toroslar Belediyesi’nin Mersin’de istihdam alanında önemli AB projeleri hayata geçiren bir belediye olduğuna dikkat çeken Şahin; “Kentimizde Vali Yardımcılığı görevini yürütürken Toroslar Belediyesi ile birçok ortak projeyi hayata geçirdik ve çok önemli çalışmalarımız oldu. Memleketimizin en önemli sıkıntılarından biri olan işsizliği, kalifiye elaman sıkıntısını gidermek ve insanlarımızı donanımlı hale getirmek için önemli bir projeyi daha hayata geçirdikleri için Belediye Başkanımız Sayın Hamit Tuna ve ekibini kutluyorum” dedi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA