YAPILMAYAN AÇIKLAMAYA CEZA YAĞDI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YAPILMAYAN AÇIKLAMAYA CEZA YAĞDI!


 

Büro Emekçileri Sendikası Mersin Şubesi’nin 5 üyesinin ihracı ile ilgili yapmak istediği ancak valilikçe izin verilmemesi üzerine ‘izin verilmedi, yapamıyoruz’ denilerek açıklama yapmayarak dağıldığı basın açıklamasına ceza yağdı!

12 kişi hakkında dava açılırken, bazı katımcılara da 143 TL idari para cezası verildi!

Hediye Eroğlu

Demokratik eylemlere baskılar günden güne artıyor! Son olarak Mersin’de bir basın açıklamasına adeta ceza yağdı!
Büro Emekçileri Sendikası Mersin Şubesi (BES); 23 Kasım 2016 günü 5 üyesinin ihracı ile ilgili basın açıklaması yapmak istedi. Öğlen saatlerinde Maliye Binası önünde yapılmak istenen basın açıklaması için Mersin Valiliği’nden saat 11:30’da ‘İzin verilmedi’ yazısı geldi.
Bunun üzerine söz konusu alanda toplanan sendika yöneticileri, ‘İzin verilmedi, açıklama yapamıyoruz’ diyerek dağıldı. Eyleme destek amaçlı gelenler de olay yerinden ayrıldı. 
Ancak aradan iki ay geçtikten sonra yapılmayan basın açıklamasına ceza yağdı! 
BES Mersin Şube Başkanı Yusuf Kaya, Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Mersin Şube Başkanı Yılmaz Bozkurt ve Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Mehmet Antmen başta olmak 12 kişi hakkında dava açıldı.

AĞZINI AÇMADI, 143 TL CEZA ALDI
Ayrıca açıklamaya destek amaçlı giden Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Ful Uğurhan başta olmak üzere bazı katılımcılar da idari para cezası verildi. 
Toplantıya sadece dinleyici olarak katılan ve her hangi bir eylemde bulunmayan Uğurhan, dün gelen ceza yazısı ile şok oldu! Mezitli Kaymakamlığı İlçe Emniyet Müdürlüğü Şehit Ramazan Yılmaz Polis Merkezi Amirliği’nden gönderilen yazı ile Uğurhan’ın; İdari Yaptırım Karar Tutanağı kapsamında 1. Kabahat Fiili’ni işlediği ve bu nedenle 143 TL para cezasına çarptırıldığı bildirildi. 
Sendika yöneticileri ve Dr. Uğurhan, cezaya itiraz ederken, uygulama tepki çekti. 

“YILMAYACAĞIZ”
Konuyla ilgili gazetemize konuşan BES Mersin Şube Başkanı Yusuf Kaya, duruma tepki göstererek, demokratik hakların engellenmeye çalışıldığını savundu. Açılan davalar ve para cezaları ile yıldırılmak istendiklerini söyleyen Kaya, “Kamuoyunun bilgilenmemesini, yapılan usulsüzlüklere ilişkin tepki göstermesini engellemek istiyorlar. Ancak biz mücadelede kararlıyız. Yılmayacağız ve gücümüz yettiğince, sesimiz çıktığında halkımıza haksızlıkları, gerçekleri anlatmak için çabalayacağız” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA