MHP’Lİ TÜRE’DEN KIRMIZIGÜL’E YASAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MHP’Lİ TÜRE’DEN KIRMIZIGÜL’E YASAK


 

Anamur Belediye Başkanı Türe, Mahsun Kırmızıgül’ün Vezir Parmağı adlı sinema filmine yasak getirdi.

SONER AYDIN

MHP'li Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe önceki gün vizyona giren Mahsun Kırmızıgül’ün yazıp yönettiği Vezir Parmağı adlı sinema filminin Anamur sınırları içersinde oynamasına izin vermeyeceklerini duyurdu. Konuyla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Türe, “Ben olduğum müddetçe; Mahsun Kırmızıgül gibi birinin "Vezir Parmağı" filmi ve benzerleri asla Anamur sınırlarında gösterime giremez.
(film belediye sinemamızdan iptal edilmiştir)” ifadelerine yer verdi. 64 bin nüfuslu ilçede Anamur Belediyesi Kültür Müdürlüğüne bağlı tek sinema olan Belediye Sinema Salonu yer alıyor.

AKP’Lİ BELEDİYE DE YASAKLADI
Anamur Belediyesi’nin ardından AKP’li Kasyeri Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar da Mahsun Kırmızıgül’ün yönetip oynadığı ’Vezir Parmağı’ adlı filmin belediyenin sinema salonunda oynatılmayacağını açıkladı. AKP’li Cabbar sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Medyada reklamı gösterilen ve bizlerin milli, manevi değerlerine ters olan, ecdadımızla adeta dalga geçen sahneleri ve senaryosu olan Mahsun Kırmızıgül’ün Vezir Parmağı adlı filmi belediyemiz sinema salonunda kesinlikle ve kesinlikle gösterime girmeyecektir. Bu ve benzeri örf, adet, gelenek, görenek ve ahlaki hassasiyetlerimize ters filmler, biz yönetimde olduğumuz sürece Develi Belediyesi Sinema Salonunda gösterime girmeyecektir” dedi.

FİLMİN KONUSU
Aralarında Diyarbakırlı Hamdullah'ın (Mahsun Kırmızıgül) da bulunduğu, ülkenin farklı bölgelerinden gelmiş, farklı kültürlerde yetişmiş 5 hamal, savaşa katılacakları söylenerek pazardan seçilir. Ancak gerçek öyle değildir, bu hamalların savaşta eşini, babasını veya çocuğunu  kaybetmiş 31 kadınla evlendirilmesi planlanmaktadır. Vezir Parmağı filminin çekimleri İstanbul, Kapadokya, İzmit, Kayseri ve Aksaray gibi Türkiye'nin değişik şehir ve bölgelerinde gerçekleştirildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA