GÖNÜLLÜ PALYAÇOLARDAN GÜLERYÜZLÜ DESTEK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GÖNÜLLÜ PALYAÇOLARDAN GÜLERYÜZLÜ DESTEK


 

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Türkök projesi kapsamın Kök Hücre kampanyasına destek vermek amacıyla Forum Mersin’de bulunan Kızılay bürosu önünde Gönüllü Palyaçolar Mersin Tebessüm Gönüllüleri tarafından gerçekleştirilen etkinliğe katıldı.

Türk Kızılayı tarafından da desteklenen ve yoğun ilgi gören Kök Hücre Bağışı Kampanyası’na dikkat çekmek amacıyla yapılan etkinliğe katılan Başkan Tarhan ve eşi Sembol Tarhan, yoldan geçenlere kan vermenin ve kök hücrenin özellikle lösemi hastaları için de önemi hakkında bilgilendirme yaptılar. Yaklaşık 200 numunenin hedeflendiği kampanya büyük ilgi gördü. Katılımın yüksek olduğu görülen kampanyada vatandaşlar kök hücre bağışı yapmak için adeta bir birleriyle yarıştı. Formları dolduran her yaştan onlarca kişi numune vermek için kuyruğa girdi.

“GENÇLERİN İLGİSİ BİZİ UMUTLANDIRDI”
En büyük mutluluğun insanın sağlıklı olmasından geçtiğini ifade eden Başkan Tarhan, “Gönüllü Palyaçolar Grubu tarafından  bu tür bir etkinlik yapılacağına dair davet aldığımda seve seve kabul ettim. Çünkü hastalıklarla mücadelede en önemli şey toplumsal bilinci sağlamaktır. Biz bunun için buradayız. Özellikle gençlerimizin bu konuya verdiği destek bizi son derece mutlu etti. Adeta izdiham yaşandı. Ne kadar çok insanımızı bu konuda duyarlı olmasını sağlayabilirsek toplum olarak o kadar güzel, mutlu ve umutlu bir geleceğe doğru gideriz” dedi. 

“HASTALAR İÇİN UMUT IŞIĞI OLUN”
Günümüzde Lösemi ile mücadelede çok büyük bir mesafe kat edildiğine de vurgu yapan Başkan Tarhan, “Kök hücre nakli Lösemi ile mücadelenin en etkin yollarından birisi. O nakillerin yapılabilmesi içinde bağışlara ihtiyaç var. Belki bizim böyle bir hastalığımız yok ama şu anda bu hastalıkla mücadele eden insanlara yardım etmek zorundayız. Her an herkesin maruz kalabileceği bu sıkıntıyı en aza indirebilmek için kök hücre nakli ile hayata tutunacak hastalarımıza umut ışığı olmak için tüm halkımızın bu konuda duyarlı olmalarını bekliyorum” diye konuştu. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA