KAYMAKAMLARA UYUŞTURUCU UYARISI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KAYMAKAMLARA UYUŞTURUCU UYARISI!


 

Kaymakamlar Toplantısı Vali Özdemir Çakacak başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda; 13 ilçe kaymakamının yanı sıra, Vali Yardımcıları Cezmi Türk Göçer, Ömer Eru, Mahmut Halal ve Halil Karbuz ile İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdür V. Yılmaz Ersoy, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür V. Yüksel Şahin ve Vergi Dairesi Başkanı Adem Güngör de hazır bulundu.

Toplantıda yaptığı açılış konuşmasında, kentte geçen ay yaşanan sel felaketine değinen Vali Çakacak, bir daha böyle felaketlerin yaşanmaması için önümüzdeki günlerde Devlet Su İşleri  (DSİ) Genel Müdürlüğü’nün hazırlamış olduğu Taşkın Eylem Planı ile ilgili tüm ilçe kaymakamları ve belediye başkanlarının katılımıyla geniş bir toplantının yapılacağını ifade etti.
Konu ile ilgili Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından kentte afete maruz kalan vatandaşlar için vergi uygulamaları bakımından mücbir sebep hali ilan edildiğini hatırlatan Vali Özdemir Çakacak, selden zarar gören vatandaşlara maddi yardımın yanı sıra vergi borçları ve SGK primlerinde de erteleme yapıldığını kaydetti. 
Konuşmasında, uyuşturucu ile mücadele konusunun da üzerinde duran Vali Çakacak, uyuşturucunun hem terörü finanse ettiğini hem de insanımızı zehirlediğini ifade ederek, özellikle okullarda sürdürülen mücadelenin daha etkin bir şekilde yürütülmesi gerektiğinin altını çizdi. Bu kapsamda alınacak tedbirlerin uygulanmasında okul yöneticileri ve okul-aile birliği ile işbirliği içerisinde hareket edilmesinin önemine dikkat çeken Vali Çakacak, uyuşturucu ile mücadele kapsamında alınan tedbirlerden daha etkili sonuçlar alınabilmesi için konunun bizzat kaymakamlar tarafından takip edilmesi gerektiğini belirterek, kaymakamlara ilçelerde gerçekleştirilen denetim faaliyetlerinin sıkılaştırılması yönünde talimat da verdi. 
Konuşmasının sonunda, vatandaşların en iyi hizmeti hak ettiğini dile getiren Vali Özdemir Çakacak, “Devletimizin güler yüzünün, şefkatinin ve sıcaklığının vatandaşlarımıza mutlaka gösterilmesi gerektiğini belirterek,  “Bizler kamu görevlileri olarak vatandaşlarımızla empati kurabilmeli, kendimize ve ailemize nasıl davranılmasını istiyorsak onlara da öyle davranmalı, onların sorunlarının çözümü ya da taleplerinin yerine getirilmesi konusunda titizlikle hareket etmeliyiz” diye konuştu. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA