METEOROLOJİ’DEN DON VE FIRTINA UYARISI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

METEOROLOJİ’DEN DON VE FIRTINA UYARISI!


 

Mersin Meteoroloji Müdürlüğü, bu hafta Doğu Akdeniz’de kıyı kesimlerde orta kuvvette zirai don, fırtına ve denizde kuvvetli fırtına beklendiği uyarısı yaparak, vatandaşların tedbirli olmalarını istedi.

Mersin Meteoroloji Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, son meteorolojik analiz ve tahminlere göre, tarımsal faaliyetlerin devam ettiği Adana ve Mersin kıyı kesimlerinde 3 Şubat 2017 Perşembe sabahına kadar hafif ve yer yer orta kuvvette zirai don riskinin devam ettiği bildirildi. Hava sıcaklığının zaman zaman -4 dereceye kadar düşeceği bildirilen açıklamada, özellikle çiftçilerin zirai don olayına karşı önlem almaları istendi.

Öte yandan, Doğu Akdeniz, çarşamba gece yarısına kadar da fırtınanın etkisi altına girecek. Meteoroloji yetkilileri, 31 Ocak Salı günü öğle saatlerinden itibaren Adana, Mersin, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay çevrelerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden saatteki hızı 60 kilometreye kadar çıkacak kuvvetli rüzgar, yer yer 75 kilometre hıza ulaşacak fırtına şeklinde eseceğini belirttiler. Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın 1 Şubat 2017 Çarşamba gece saatlerine kadar etkisini devam ettirmesinin tahmin edildiğini ifade eden yetkililer, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, ulaşımda aksamalar, soba zehirlenmesi gibi meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulundular.

DENİZDE DE KUVVETLİ FIRTINA BEKLENİYOR
Mersin Meteoroloji Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Doğu Akdeniz'de rüzgarın yarın öğle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu, batısında kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde, saatteki hızı 75 kilometreye kadar ulaşacak fırtına, yer yer 90 kilometre hıza ulaşarak 9 kuvvetin kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın 1 Şubat 2017 Çarşamba günü öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenirken, ulaşımda meydana gelebilecek aksamalara karşı vatandaşlar uyarıldı. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA