Mersin’de hastane var doktor yok | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’de hastane var doktor yok


 

Mersin’de kamu hastanelerindeki yetersiz personel, vatandaşları mağdur ediyor! Kentte özellikle onkoloji ve diş sağlığı bölümlerinde sıkıntı yaşanıyor.

Eczacılar Odası Genel Sekreteri Özgün Sağır, Şehir Hastanesi’nin açılmasına sayılı günler kalırken, kent merkezinde kanser hastalarına hizmet verecek 3 onkolog olduğuna dikkat çekti!

Mehmet Nabi Batuk

Mersin Şehir Hastanesi’nin açılışı için son dönemece girilirken Mersin’deki diğer kamu hastanelerinde personel eksikliği hasta vatandaşların mağdur olmasına neden oluyor. Hastanelerdeki en büyük sorun ise Onkoloji ve Diş Sağlığı bölümlerinde yaşanıyor. Mersin’de tüm kamu hastanelerinde toplamda 3 Onkolog bulunması nedeniyle birçok kanser hastası tedavilerini Adana’daki hastanelerde yaptırmak zorunda kalıyor.

“BİNAYLA HASTALARI TEDAVİ EDEMEZSİNİZ”

Mersin Eczacı Odası Genel Sekreteri Özgün Sağır, Mersin’de yer alan kamu hastanelerinde yoğunlukla yaşanılan nitelikli personel eksikliğine dair gazetemize açıklamalarda bulundu. Mersin’de onkoloji alanında önemli problemler yaşandığına dikkat çeken Sağır, “Şuan Mersin’de Üniversite Hastanesi’nde bir, Devlet Hastanesi’nde 2 olmak üzere toplamda 3 tane Onkolog hizmet vermekte. Siz önce Mersin’de onkolog sayısını bir arttırın. Binayla hastaları tedavi edemezsiniz. Bu sayı size yetmeyecek. Mersin’de Onkolog yok! Siz sadece bina yapıyorsunuz ama içi boş. Dahiliye, ortopedi, kardiyoloji bölümlerinde hekimlerimiz yeterli olabilir ama bu sadece sitemin yürüyebilmesi için yeterlidir. Siz kocaman bir onkoloji binası dikiyorsunuz ama kentte sadece 3 tane Onkolog var. Biz çok iyi biliyoruz Mersin’deki kanser hastası olan vatandaşlarımızın çoğu Adana’ya gidiyor. Mersin’de kalmıyorlar, Mersin’de kalan hasta yok. Biz bunu eczacılar olarak da çok yaşıyoruz. Çünkü çoğu eczanemiz kanser ilaçlarını veremiyor. Bunu görebilmek için illa sektörün içerisinde olmak gerekmiyor. İlacını nereden aldın  diye sorduğumuzda her seferinde Adana’dan aldık diyorlar” dedi.

DİŞ HASTANESİNDE 1 SAAT 15 DAKİKADA GELEN SIRA

Halk arasında diş hastanesi olarak bilinen Mersin Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin Röntgen bölümünde bir görevlinin çalışması hastaların tepkisine neden olmuş sosyal medya hesaplarında ilgili servise yönelik paylaşımlar yapılmıştı. Bazı vatandaşlar, “1 saat 15 dakikadır sırada bekliyorum. 2 röntgen odası var ama röntgen çeken 1 kişi var. Sözde randevu aldım da geldim. 1 saattir ne muayene oldum ne de film çekildi. Saat 6 buçuk oldu. Az sonra "doktorlar gitti" derlerse hiç şaşırmam. Burası kadar yetersiz hastane ve ilgisiz personel görmedim” cümlelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA