Atıcılar rekor kırdı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Atıcılar rekor kırdı!


 

Uluslararası Atıcılık Spor Federasyonu (ISSF) tarafından yapılan kural değişikliklerinin ardından gerçekleştirilen yılın ilk yarışması olan Havalı Silahlar Türkiye Kupası’nda yeni Türkiye rekorları kırıldı.

Avrupa'nın en büyük atış poligonlarından biri olan Erdemli Atış Poligonu'nda gerçekleştirilen Türkiye Kupası ile ilgili bilgi veren Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Başkanı Ufuk Arman, federasyon olarak yılın ilk yarışmasını Mersin'in Erdemli ilçesinde gerçekleştirildiğini belirterek,  "Bu yarışmaya sadece tabanca atışı için 30 ilden 80 kulüp ve 240 sporcumuz katılıyor. 190 atıcı da tüfek için katılacak" dedi.

10 metre havalı tabanca disiplininde yapılan atışlar sonucu ferdi sonuçlara göre; büyük erkeklerde Yusuf Dikeç, genç erkeklerde Mustafa Melih Paksoy, yıldız erkeklerde Alp Eren Erdur, büyük bayanlarda Canan Türkoğlu Yavuz, genç bayanlarda Yasemin Beyza Yılmaz ve yıldız bayanlarda Nida Aydoğan hem altın madalya hem de yeni Türkiye rekorunun sahibi oldu.

Takım sonuçlarına göre ise; büyük erkeklerde TSK Spor Gücü, genç erkeklerde Kahramanmaraş GHSİM, yıldız erkeklerde Kahramanmaraş Kano Yelken Spor Kulübü, büyük bayanlarda TSK Spor Gücü, genç bayanlarda Bolu Gençlik Merkezi Spor Kulübü ve yıldız bayanlarda Osmanlı İzcilik ve Atıcılık Spor Kulübü birincilik kupasını kazandı.

Başarılı sporcular madalyalarını Federasyon Başkanı Ufuk Arman ve yönetim kurulu üyeleri ile, Erdemli Kaymakamı Muhittin Pamuk, Erdemli İlçe Emniyet Müdürü Ali Doğan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Tarakçı, İlçe Müdürü Adem Kılıç, Federasyon Mersin temsilcisi Ahmet Kılınç'ın elinden aldı.

Kupa müsabakaları havalı tüfek atışları ile devam edecek. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA