MERSİN TEKNOPARK’TAN KKTC ATAĞI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN TEKNOPARK’TAN KKTC ATAĞI


 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ile işbirliğini arttırmak isteyen Mersin Teknopark, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Teknopark Genel Müdürü Özgür Durmaz, geçtiğimiz günlerde KKTC Mersin Konsolosluğunu ziyaret ederek, Konsolos Ayşen Volkan İnanıroğlu ve Muavin Konsolos Fatma Arşehit Soykan ile buluştu. Bu buluşmanın verimli geçmesi ile Teknopark, KKTC ile yapılacak işbirlikleri fırsatlarını değerlendirmek üzere ön heyet ziyareti düzenledi.

Mersin Teknopark Genel Müdürü Özgür Durmaz ile birlikte Mersin Teknopark bünyesinde Ar-Ge çalışmaları yapan ve bilişim kümesi içinde yer alan 6 firma; KKTC Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı Emin Bilgen’i, KKTC Başbakanlığı Başbakan Danışmanı ve Doğu Akdeniz Üniversitesi Gazi Magosa Teknopark Genel Müdürü Necdet İcil’i, KKTC Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı’yı ve Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros’u makamlarında ziyaret etti.
Yurtdışı pazarlama faaliyeti kapsamında yapılacak işbirliklerinin en iyi şekilde gerçekleştirilmesi için faaliyet öncesinde çalışmalar yürütmek üzere Kıbrıs’a giden heyet, projeleri hakkında bilgilendirme yaparak olası işbirlikleri hakkında yetkililer ile ikili görüşmelerde bulundu.
Uluslarararasılaşma yolunda önemli yol kat ederek başarıya ulaşan küme katılımcısı firmalar, küresel rekabet ortamında pazarını genişleterek uluslararası arenada güç kazanmak için yetkili kişilerden sektör hakkında bilgiler edinmenin yanı sıra, Kıbrıs’ın ilgili alanlarda inovasyonu, ticareti, sektör bilgisi teknoloji tabanı gibi bilgiler alarak olası işbirlikleri için potansiyel ortaklar ile görüşüldü.

MERSİN DİĞERLERİNDEN FARKLI 
Genel Müdür Özgür Durmaz’ın yaptığı konuşmada, Mersin Teknopark'ın diğer teknoparklardan çok farklı bir sistemle çalıştığını, Ar-Ge Projeleri ile dünyanın her yerine satış yapabildiklerini ve Kuzey Kıbrıs'ın da yatırıma müsait bir pazar potansiyeli olduğunu ifade etti. 
Olası işbirlikleri için her zaman hazır olduklarını belirten durmaz, bir iş birliği protokolü ile KKTC’de inovasyon ve teknoloji alanlarında yatırım potansiyellerinin değerlendirilebileceğini kaydetti. Durmaz, “URGE kapsamında uluslararası işbirliği çalışmalarını güçlendirerek Mersin Teknopark çatısı altında yer alan firmalarımızın uluslararası platformda yer almasını, Türkiye’nin 2023 hedefleri doğrultusunda ülke ekonomisi için en üst düzeyde katkı sağlamayı hedefliyoruz. Ülkelerle olan bağları güçlendirme noktasında firmalarımızı destekliyor ve firmalarımıza uygun yatırım ortakları bulmak için tüm fırsatları değerlendiriyoruz” dedi.
Kümelerin uluslararasılaşması için en etkin araçlardan biri olan ön heyet; ziyaretini, uluslararası yeni işbirliklerinin kapısını açmak üzere bir sonraki ziyaret planları ve birebir görüşmeler yaparak, büyük bir başarı ile tamamladı. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA