YERLİ FİDAN KULLANIMI YAYGILAŞTIRILACAK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YERLİ FİDAN KULLANIMI YAYGILAŞTIRILACAK!


 

Yerli fidan kullanımının yaygınlaştırılması için harekete geçen ormancılar, hem ekonomi hem de ekoloji açısından belediyelere fidan desteği verecek!

Ormancılardan belediyelere fidan desteği

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, önümüzdeki yıllarda üretilecek fidan türlerinin belirlenmesi hususlarında fikir alışverişinde bulunulması maksadıyla, Büyükşehir ve ilçe belediyelerin park bahçeler yetkilileri ile birlikte Tarsus Orman Fidanlığında değerlendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya; Mersin Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, Ağaçlandırma Şube Müdürü Erdoğan Üstüner, Fidanlık Müdürü Mehmetcan Yüksel, Fidanlık Müdür Yardımcısı Deniz Beyazgül’ün yanı sıra Mezitli, Yenişehir, Toroslar, Akdeniz ve Tarsus Belediyelerinin Park Bahçe Müdürlüğü yetkilileri katıldılar.

EKOLOJİ KORUNACAK
Toplantıda konuşan Bölge Müdürü Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanlığımız tarafından yerli fidan kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla yayınlanan genelgeyi anlattı. Genelgede; fidancılık sektörünün geliştirilmesi, istihdam oluşturma ve milli ekonomi açısından başta belediyeler olmak üzere bütün kamu kuruluşlarının, özel ve tüzel kişiliklerin yapacakları peyzaj uygulamalarında daha dikkatli ve seçici davranarak ekoloji ve uyum açısından üstünlüğü bilinen, ülkemizde üretilen park- bahçe ağacı ve süs bitkilerinin kullanılması gerektiğinin vurgulandığına değinen Yılmaz, “Bu bağlamda yöredeki ihtiyaçların tespiti amacıyla bu toplantıyı düzenledik” dedi. 

“YILLIK FİDAN ÜRETİM KAPASİTEMİZ 10 MİLYON ADET”
Fidanlık müdürlüğü hakkında da bilgi veren Bölge Müdürü Yılmaz, “Orman ve Su İşleri Bakanlığımız ve Orman Genel Müdürlüğümüzün talimatları doğrultusunda, Bölge Müdürlüğümüze bağlı Tarsus, Anamur ve Mut’ta bulunan 3 fidanlık şefliğinde ağaçlandırma, erozyon kontrolü ve rehabilitasyon çalışmalarında ihtiyaç duyulan asli orman ağaçları fidanları ile birlikte mahalli ihtiyaçlar için talep edilen park bahçe bitkileri de üretilmektedir. Müdürlüğümüzün yıllık fidan üretim kapasitesi 10 milyon adet olup, 154 farklı türde fidan çeşidi üretilmektedir. Fidanlıklarımızda sedir, kızılçam, ardıç gibi asli orman fidanlarının yanı sıra, alıç, üvez, kuşburnu gibi yaban hayatı için önemli fidan türleri üretilmektedir. Ayrıca Orman Genel Müdürlüğümüz tarafından dikimi yaygınlaştırılmaya çalışılan ceviz, badem gibi katma değeri yüksek gelir getirici türler, boylu ve formlu çınar, akçaağaç, limoni servi gibi park ve bahçe peyzajlarında kullanılan türler de üretilmektedir. Üretilen bu fidanlar yalnızca Mersin İlinde değil, talep doğrultusunda diğer illere de gönderilmektedir. Tür çeşitliliğinin arttırılması ve yöreye uygun türlerin yaygınlaştırılması konusunda araştırma ve geliştirme çalışmaları yapan müdürlüğümüz her geçen gün kapasitesini ve donanımını arttırmaktadır” dedi. 
Toplantıda, belediyelerin fidan talepleri, fidan taleplerinde karşılaşılan sorunlar, gelecek yıllardaki fidan üretimleri gibi konular ele alındı. (bülten)
      


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA