ZABITAYA İŞARET DİLİ EĞİTİMİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ZABITAYA İŞARET DİLİ EĞİTİMİ


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Akdeniz Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile İşitme ve konuşma engelli vatandaşları daha iyi anlayabilmek ve onlarla iletişim kurabilmek için açılan işaret dili kursuna Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri katılarak işaret dili eğitimi aldı.

Engelli bireylerin toplum içerisinde daha fazla yer alabilmesi için eğitim, sağlık, kültürel faaliyetler ve sosyalleşme gibi her konuda etkinlik düzenleyerek engelleri ortadan kaldırmaya çalışan Büyükşehir Belediyesi, konuşma ve işitme engelli vatandaşların karşılaştığı iletişim kurma problemlerine çözüm getirmek amacıyla açtığı işaret dili eğitimi kursunda Büyükşehir Belediyesi zabıta ekibinden oluşan 33 kişilik gruba eğitim verdi.

Kursa katılarak işaret dili genel özellikleri, işaret ve beden dili ilişkisi, iletişim ve günlük konuşma dili eğitimi alan zabıta ekipleri bu eğitim ile günlük hayatta iletişim içerisinde oldukları işitme engelli bireyler ile daha kolay anlaşabilecek.
İşitme engelli bireyler için anlamlı bir yaşam sağlamaya ve engelsiz vatandaşlar ile daha kolay iletişim kurmaya yönelik eğitim sunma amacı güden işaret dili kursunda şimdiye kadar 65 Büyükşehir Belediyesi personeli eğitim alırken mart ayında bitecek olan kurs sonunda başarı gösteren kursiyerlere sertifika verilecek. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA