VALİ PATRONLARLA BULUŞTU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

VALİ PATRONLARLA BULUŞTU


 

Vali Çakacak, ‘Mersin Ekonomi Buluşmaları’ kapsamında Mersinli iş insanlarıyla bir araya geldi.

Mersin Girişimci İşadamları Derneği (MERSİNGİAD) üyelerinin katılımıyla düzenlenen “Mersin Ekonomi Buluşmaları” Vali Özdemir Çakacak’ın katılımıyla gerçekleştirildi. 

Mersin’in ekonomisine hareketlilik kazandırmak, OSB yatırımcılarıyla şehirdeki iş insanlarını bir araya getirmek ve ticari ilişkileri daha da geliştirmek amacıyla Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi ev sahipliğinde düzenlenen buluşmaya Vali Çakacak’ın yanı sıra MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, MERSİNGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Serkan İzol, OSB bünyesinde faaliyet gösteren firma temsilcileri ve MERSİNGİAD üyesi iş insanları katıldı.
 
“İŞBİRLİĞİ MEMNUNİYET VERİCİ”
MTOSB ve MERSİNGİAD ile ilgili tanıtım filmlerinin izlenmesiyle başlayan buluşmada konuşan Vali Özdemir Çakacak ilk olarak kentin tüm dinamiklerinin Mersin’in sahip olduğu potansiyelin etkili ve verimli bir şekilde değerlendirilmesi için her zaman işbirliği içerisinde hareket ettiğini görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bu süreçte ilimizin gelişimini hızlandırmak amacıyla Devletimizin ve Hükümetimizin devasa yatırımlarının da kesintisiz devam ettiğini dile getiren Vali Çakacak, bu yatırımların iş insanlarımıza ulusal ve uluslararası pazarlarda büyük avantaj sağladığını da kaydetti.
Konuşmasının devamında iş insanlarımızın, kamu-özel sektör birlikteliği ile ilimizde çeşitli sektörlerde birçok yatırım gerçekleştirdiğine dikkat çeken Vali Özdemir Çakacak, “Küresel ve bölgesel sıkıntıların yoğun yaşandığı bu dönemde, devletimizin bekasını ve milletimizin birliğini hedef alan terör saldırılarına rağmen, Hükümetimiz ve özel sektörümüz yatırımlarını arttırmaktadır” ifadelerini kullandı. Konuşmasında Devletimizin milli seferberlik ruhu içerisinde iç ve dış düşmanlara karşı verdiği mücadelenin yanında; iş dünyamızın da yatırımlarını azaltmak yerine, gün geçtikçe arttırarak sergilediği milli duruşun da çok önemli ve değerli olduğunu belirten Vali Çakacak, ilimizde bu önemli duruşu sergileyerek yatırımlarını, istihdamlarını ve ticaret hacmini her geçen gün arttıran tüm iş insanlarına teşekkür etti.
 
“İHRACATI ARTTIRALIM”
Konuşmasına 2016 yılında Mersin’den 158 ülkeye 1,5 milyar dolar değerinde ihracat yapıldığını söyleyerek devam eden Vali Özdemir Çakacak, devlet tarafından verilen destekler ve iş insanlarının gayretleriyle 2017 yılında miktarın çok daha fazla gerçekleşeceğine olan inancını dile getirdiği konuşmasının sonunda, Ekonomi Buluşmalarının asıl amacının ihtiyaç duyulan mal ve hizmetlerin ilk olarak il içinden karşılanması sağlanarak maliyetin azaltılması ve bu sayede sermayenin il içerisinde kalmasıyla ilin gelişimine daha da fazla katkıda bulunulması olduğuna işaret etti.
 
“BİZE DÜŞEN GÖREV ÇALIŞMAK”
MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli ise konuşmasında, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik altyapı gereği iş insanlarının en büyük görevinin çalışmak ve üretmek olduğunu kaydetti. OSB’de üretim yapan 200 firma ile MERSİNGİAD Üyesi 300 iş insanının bir araya geldiği toplantının Mersin’de ilk kez düzenlendiğini de belirten Tekli önümüzdeki süreçte tekrar düzenlenmesi planlanan bu toplantıların Mersin’in ekonomik gelişmesine büyük katkı sağlayacağını söyledi.
 
MERSİNGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Serkan İzol da bu tür buluşmaların kentin tüm dinamiklerinin bir araya gelerek hem ikili ilişkilerin hem de ticari ilişkilerin geliştirilmesi açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan bir konuşma gerçekleştirdi. İzol konuşmasında kentin, bölgenin ve ülkenin kalkınması için tüm dinamiklerin birbirine her zaman olduğundan daha da fazla kenetlenmesi gerektiğine dikkat çekerek: “Valimiz Sayın Özdemir Çakacak’ın, iş insanlarımızın yaşadığı sıkıntıların en kısa sürede aşılması, iş ve işlemlerin çabuklaştırılması ve prosedürlerin yerine getirilmesi noktasında verdiği destekler, bize büyük güç vermektedir. Bu nedenle Valimiz sayın Özdemir Çakacak’a göreve başladığı günden bu yana her zaman iş dünyasının yanında olduğu, tüm etkinlik ve toplantılarımıza katılarak bizleri yalnız bırakmadığı için özellikle teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.
Vali Çakacak, MERSİNGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Serkan İzol’a gayretli çalışmalarından dolayı şilt verdikten sonra, buluşma çerçevesinde kurulan stantları tek tek gezerek stant görevlilerinden firmalarının üretim ve faaliyetleri hakkında bilgi aldı.
Mersin Ekonomi Buluşmaları programı, iş insanları arasında gerçekleştirilen ikili görüşmelerle devam etti. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA