“SOKAK SOKAK HAYIR İÇİN ÇALIŞACAĞIZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“SOKAK SOKAK HAYIR İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”


 

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı Mecliste kabul edilen ve referanduma gidecek olan başkanlık sistemi içerikli anayasa değişikliği ve Tarsus’ta 73 gündür devam eden gizemli kazı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Gazeteci Yazar Uğur Mumcu’nun 24. Ölüm yıldönümü nedeniyle düzenlenen anma töreninin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı gündeme dair konulara yanıt verdi. İlk olarak TBMM’de iki hafta görüşülen ve maddeleri kabul edilen Başkanlık Sistemi içerikli anayasa değişiklik paketini değerlendiren atıcı MHP’nin tavrının anlamsız olduğunu ve parti tabanının durumdan oldukça rahatsız olduğunu ifade etti. Referandum kampanyalarında vatandaşların hayır demesi için sokak sokak çalışacaklarını belirten Atıcı, son olarak Mersin’in Tarsus İlçesinde 73 gündür devam eden gizemli kazının peşini bırakmayacağını ve gizlilik kararının hem kendisinin hem de milletin midesini bulandırdığını söyledi. 

“KARAR PARTİLER ÜSTÜ BİR YAKLAŞIM İLE ALINMAKTADIR”
Türkiye milletinin bağımsızlık ve özgürlük için canını hiçe sayan bir toplum olduğunu ve başkanlık sistemini kabul etmeyeceğini ifade eden Atıcı “Burada başkanlık sistemine karşı çıkmak sadece CHP’lilerin görevi değildir. Bu siteme karşı çıkmak yurdunu seven vatanını seven Cumhuriyetini seven herkesin görevidir. Bunun içerisinde AKP’liler, MHP’liler, CHP’liler ve HDP’liler de vardır. Parlamento’da grubu bulunan diğer partiler hatta partisiz vatandaşlar da vardır. Bu hepimizin ortak görevidir. Bu görevde herkes şunu söyleyecek. Ben partimi seviyorum. Genel başkanımı seviyorum ama ülkemi daha çok seviyorum. Ben yeri geldiğinde partime oy vereceğim o ayrı bir konudur.   Eğer MHP’liysem MHP’ye AKP’liysem AKP’ye oy vereceğim. Ama bugün yaşadığımız tablo partiler üstü bir yaklaşım ile alınmaktadır. Yani partisi ne olursa olsun herkes dönüp partime oy vereceğim ama ülkemi daha çok seviyorum” dedi. 

“BAHÇELİ 3 AY ÖNCE NE DÜŞÜNÜYORDU BUGÜN NE DÜŞÜNÜYOR”
Referandumdan evet oyu çıkması için çalışacağını açıklayan Devlet Bahçeli’yi eleştiren Atıcı,  “MHP’nin bu tavrı sadece MHP’yi ilgilendirmiyor bütün Türkiye’yi ilgilendiriyor. Herkes şunu düşünecek bundan 3 ay önce Devlet Bahçeli ne düşünüyordu ki bugün ne düşünüyor. Taban tabana zıt şeyler söylüyor. Zaten tabanı da gereğini yapıyor. Biz o yüzden kişiler ile uğraşmak yerine tüm Türkiye’yi kapsayacak bir hayırı örmeye örgütlemeye çalışıyoruz. Bütün Türkiye’de vatanını milletini seven, tek adam rejimine hayır diyen, egemenlik millettedir diyen herkesi de biz hayır demeye davet ediyoruz. Buna hayır derken de bir iki sorsunlar kendilerine desinler ki şuanda Türkiye’nin birinci sorunu başkanlık sistemi midir? Yoksa işsizlik, terör ve ekonomi midir? Eğer birinci sorun bu değilse dersini versinler buna hayır desinler. İkinci soruyu sorsunlar eğer başkanlık sistemini yapacak zemin var mı? Olağanüstü Hal Uygulamalarında herkes korku içerisinde bir tweet atanlar hapiste, bir yazı yapanlar hapiste, Facebook’ta bir yazı yazanlar hapiste buluyor kendini. Konuşanların hemen içeriye alındığı bir ortamda başkanlık sistemi için bir referandum yapmak çok akılıca mı, adilce mi, hakça mı?” şeklinde konuştu.

“KOŞULLAR VE ŞARTLAR EŞİT DEĞİL”
Yapılacak Başkanlık Sistemi Referandumu’nun OHAL uygulamalarının olduğu bir dönemde yapılmasının sağlık olmayacağını ifade eden Atıcı, “Burada bir yarış var. Bu yarışta kesinlikle şartların eşit olması lazım. Her şeyi bir kenara bırakalım AKP ve MHP bize başkanlık lazım diyor. CHP, HDP ve diğerleri de hayır diyor. Şimdi milleti ve halkı bilgilendirmek adına sokağa döküleceğiz. Sadece siyasetçiler değil kendinde sorumluluk hisseden tüm vatandaşlar sokağa dökülecek. Peki, bir küçük eleştiri yapıldığında ne oluyor hemen içeri atılıyor çünkü koşullar ve şartlar eşit değil. Böyle bir yarış imkânı, halkı bilgilendirme imkanı doğmuyor. O açıdan da sakat bir iştir. Biz tüm bunlara rağmen halkımızı bilinçlendireceğiz. Bir partinin genel başkanı bir partinin başında olduğunda tarafsız olur mu? Keşke etmeseler ama Türkiye’nin kavga eden siyasi parti liderlerini ve ya siyasi partilerini bir araya getirecek tarafsız bir insana ihtiyaç var. Bu kişide cumhurbaşkanıdır. Bizler kavga edebiliriz ama Cumhurbaşkanı ağırlığıyla hepimizi birleştirir. Milli meselelerde 15 Temmuz darbe girişimi gibi terör olayları gibi olaylarda bizi bir araya getirebilir. Ama şuanda bir partinin genel başkanı olacak olan Cumhurbaşkanı acaba kimi kucaklayacak? Örneğin Cumhurbaşkanı CHP’liyse AKP’lileri nasıl kucaklayabilir? MHP’lileri ne kadar kucaklayabilir? Ona bakmak lazım” dedi. 

“ANKARA’DAN GELİP TARSUS’TA BİR KAZI YAPARSA MİDE BULANIR”
Ankara’dan gelen özel bir ekibin 73 gündür Tarsus’un 82 Evler mahallesinde sürdürdüğü gizli kazı çalışmalarına değinen Atıcı, iddiaların arttığını yasal ve fiziki tüm girişimlerine rağmen kazı ile ilgili herhangi bir bilgiye ulaşamadığını kaydetti. Atıcı: “Buradan çıkarılan tarihi eserler bu milletin ve tarihin ortak malıdır. Kazılar herkesin gözü önünde yapılır. Buradan çıkarılan ne kadar değerli eşyalar varsa herkesin gözü önünde çıkarılır. Buradan çok ciddi eserlerin çıkarılması noktasında halkın bize bildirimleri var. Orada yaşayan insanlar çok ciddi eserlerin çıkarıldığı konusunda açık seçik beyanları var. Sen uzun namlulu silahlarla üstelikte sen bu silahları taşıyan özel güvenlik güçleri Ankara’dan gelerek Tarsus’ta bir kazı yaparsa o zaman halkın midesi bulanır. Hele bu kazı için birçok cinayet varsa o zaman milletin kafası iyice bulanır. O yüzden herkesin şeffaf olması lazım burada bir kazı yapmanın anlamı olmaması lazım ve bu gizli kazının derhal sonlandırılıp kazının devamının herkesin gözleri önünde yapması lazım. Cinayetler olduğu söyleniyor. Biri cinayet işlediğinde biz onu gizli mi yargılıyoruz? Herkesin gözü önünde açık seçik bir biçimde yargılamıyor muyuz? Milletten neyi kaçırıyoruz. Ama bunların bir alışkanlığı var. Her şeyi milletten kaçırarak çözmeye çalışıyorlar. Ama Türkiye, Mersin ve Tarsus halkı hiçbir şekilde bunun peşini bırakmamı istemiyor bende bırakmayacağım” diye konuştu.     


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA