CHP’li Özyiğit’ten Yeni Anayasa tepkisi: | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’li Özyiğit’ten Yeni Anayasa tepkisi:


 

Yeni anayasa tepkiler sürüyor. CHP İl Başkanı Özyiğit, meclisten görüşmeleri sonra eren Yeni Anayasa’nın toplumsal bir uzlaşı ile oluşturmadığını savunarak, referandumda ‘hayır’ oyu kullanacaklarını söyledi.

SONER AYDIN

CHP İl Başkanı Abdullah Özyiğit, önceki gün görüşmeleri sona eren 18 maddelik Yeni Anayasa’nın toplumun her kesimini kapsamayan, mecliste grubu bulunan 4 partinin de üzerinde uzlaşmadığı bir anayasa metni olduğunu dile getirdi. Yeni Anayasa ile birlikte parlamentonun yetkilerini devrettiğini savunan Özyiğit, referandumda parti olarak hayır oyu kullanacaklarını belirtti.

“21 OCAK KARA BİR GÜN OLARAK KARŞIMIZA GELDİ”

Mecliste görüşmeleri sona eren anayasa ile birlikte kuvvetler ayrılığı ilkesinin ortadan kaldırılacağını öne süren Özyiğit, “Yasama yürütme yargı ilkesi yani kuvvetler ayrılığı ortadan kaldırılıyor. 21 Ocak mecliste kara bir gün olarak karşımıza geldi. 21 Ocak 2017 siyasi tarihimizin, demokrasi tarihimizin çok önemli bir tarihi. Bu tarih parlamentonun yetkinlerini devre etme tarihidir. Bu tarihin bizim milli kurtuluş savaşımızdan da büyük bir önemi vardır. Referandum tarihi 23-24 Ocak’tan sonra belli olacak. Anayasaların toplumsal uzlaşı metinleri olması gerekirken, MHP liderinin görüşlerine bağlı olarak, AKP’nin sahiplenmesi ile Türkiye’nin gündemine gelmiştir. Bu değişiklik teklifi parlamentoya bir uzlaşı ile getirilmedi. Referandumdan hayır da çıksa evet de çıksa toplumun bir uzlaşma metni olmayacaktır. Halbuki anayasalar toplumun uzlaşma metni, toplumun ortak mutabakatı olmak zorundadır. Bu topraklarda atalarımızın kanı var, emeği var. Bu sistem şantajla, zorlamayla gündeme getirilerek meclisten geçmiştir. Mecliste yaşananları hepiniz gördünüz. Meclisten yapılan konuşmaların halktan gizlenmesini hepiniz gördünüz. Anayasaya görüşmelerini halktan gizlemek hangi aklın ürünüdür. Bu anayasayı halktan gizleyerek kime kabul ettirmek istiyorsunuz?” diye sordu.

“REFERANDUMDA HAYIR DİYECEĞİZ”

Anayasa oylamasında evet oyu kullanarak AKP’ye destek veren MHP lideri Bahçeli’yi de eleştiren Özyiğit şunları söyledi: “AKP milletvekillerinin biat kültürüne bağlı olarak okumadan oy vermelerini anlamak mümkün, peki ya MHP, ya Bahçeli’ye ne demeli. Tarihi yazanlar değil mücadelesini edenler belirleyecektir. Zafer direnenlerindir. Ülkemize halkımıza, çocuklarımıza olan sorumluluğumuz gereği, Cumhuriyetin değerlerini, demokrasiyi savunarak toplumun her kesimine ulaşarak mücadele edeceğiz. Ve bu mücadeleyi kazanacağız. Bu sistem hukuku, adaleti, güveni getirmeyeceği gibi insanların vicdanını da törpüleyerek köleliği getirecektir. Ele ele vereceğiz, referandumda hayır diyerek Atatürk’e, laikliği, Cumhuriyete sahip çıkıp, barış içinde kardeşçe yaşayabileceğimiz bir Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz”. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA