DEVLET BABA SENİ BEKLİYORLAR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DEVLET BABA SENİ BEKLİYORLAR!


 

Mersin’de 2 gün önce evlerinde çıkan yangında 2 yaşındaki oğlu ile camdan çıkarak son anda canlarını kurtaran anne, yetkililerden yardım bekliyor. Evli ve 4 çocuk annesi Emine Tekindağ: “Yetkililerden isteğim sadece evimi oturabileceğim konuma getirsinler yeter” dedi.

Mersin'in merkez Toroslar ilçesine bağlı Selçuklar Mahallesi'nde oturan Tekindağ ailesi, 2 gün önce büyük bir facia atlattı. Anne Emine Tekindağ ile oğlu 2 yaşındaki Arda evde yatarken, elektrik sobasından kaynaklı olduğu düşünülen yangın çıktı. Çıkan yangından dolayı oluşan dumanın etkisiyle uyanan anne Tekindağ, hemen oğlunu alarak önce camdan balkona, oradan da diğer çıkış kapısından kendisini dışarı attı. Yangın sonunda evleri kullanılmaz hale gelen aile, yetkililerden yardım bekliyor.

"ÇIKIŞ YOKTU, ÇIKAMIYORDUM"
Başlarından geçen yangın faciasıyla ilgili konuşan anne Tekindağ, yangın günü sabah 07.30’da 3 çocuğunu okula gönderdiğini ifade etti. Daha sonra ısınmak için 2 yaşındaki oğlu Arda ile biraz uyuduğunu ve elektrikli sobanın o sırada açık olduğunu belirten Tekindağ, “Zaten uyandığımda her yer dumandı. Ancak kendimizi dışarıya atabildik. İlk başta yattığımız oda yanıyordu. Çıkış yoktu, çıkamıyordum, nefes alamıyordum. Zaten çocuk nefessiz kalmıştı. Camdan dışarı kafasını çıkardım, nefes alsın diye. Kendine gelince hemen camdan dışarı, balkona atladım. İnsanlar aşağıdan zaten hemen dışarı gel diyordu. Ben çıkar çıkmaz, patlamalar başladı” diye konuştu.

"SADECE EVİMİZİ OTURABİLECEK BİR ŞEKLE GETİRSİNLER YETER"
Yangından pencereden balkona çıkarak kurtulduğunu belirten Tekindağ, “Balkondan diğer kapıdan, dışarı kendimi zor atabildim. Normal kapıdan çıkamadım, çünkü orası yanıyordu, kapalıydı. Şu anda evimizin her yeri kullanılmaz duruma geldi. Çocuklarımla perişanız, ortadayız. 3’ü okula gidiyor, rezil olduk, gönderemiyoruz. 4 çocuğum var. Yetkililerden istediğim sadece evimi oturabileceğim konuma getirsinler yeter. Çünkü durumumuz yok. Eşim sadece geçimimizi yapabiliyor. Başka bir şey istemiyorum. Sadece evimizi oturabilecek bir şekle getirsinler. Oğlum TEOG’a hazırlanıyor. Bunun psikolojisini nasıl atacak bilemiyoruz. Ders çalışması lazım. Kendi durumum da yok” şeklinde konuştu.
Yangının çıkış sebebiyle ilgili olarak da Tekindağ, “Ben zaten itfaiyecilerle görüşme olanağım olmadı. Dumandan çok etkilenmiştim ve ambulans beni götürmüştü. Öğlene kadar buhar verdiler. Hastaneden geldiğimde yangının sobadan çıktığını söylediler, öyle rapor hazırlamışlar” ifadelerini kullandı.

"1-2 DAKİKA DAHA ÇIKMASAYDIK, İKİMİZ İÇERİDEN ÇIKAMAZDIK"
Yoğun dumanın sonucunda uykusundan uyandığını kaydeden Tekindağ, "Ben zaten astım hastasıyım. Dumanın içinde hemen nefessiz kaldım. Çocuğumla öksürerek uyandık. Zaten çocuğun nefesi neredeyse tamamen gitmişti. Ben camdan nefes aldırarak, kendine getirdim. Dumanın etkisiyle uyandık. Battaniyeler, yataklarım tutuşunca yangın çok çabuk büyüdü. Eğer 1-2 dakika daha çıkmasaydık, ikimiz içeriden çıkamazdık. Çünkü çıkmamla patlamalar başladı. Zaten yangında yattığımız odada çıktı" dedi. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA