CUMHURİYETİ PARÇALAR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CUMHURİYETİ PARÇALAR!


 

ADD Mersin Şubesi, ülke genelinde eş zamanlı yapılan anayasa değişikliği ile ilgili basın açıklamasında, “Rejim değişikliği Atatürk Cumhuriyeti’ni parçalayacaktır” uyarısı yaptı!

Mehmet Nabi Batuk

Atatürkçü Düşünce Derneği’nin, başkanlık sistemini içeren anayasa değişikliği görüşmelerine tepki göstermek için Türkiye’nin 81 ilinde gerçekleştirdiği basın açıklamalarının Mersin ayağı, Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde gerçekleştirildi. 

“REJİM DEĞİŞİKLİĞİ ATATÜRK CUMHURİYETİ’Nİ PARÇALAYACAKTIR”
Toplantıda ortak basın açıklamasını okuyan ADD Mersin Şube Başkanı Fikret Babuş, Başkanlık Sistemini içeren Anayasa Değişiklik Paketinin onaylanması durumunda Türkiye’nin anayasa eliyle etnik, dinsel ve siyasal yapıda bölüneceğini söyledi. Başkanlık sistemini parça tesirli bomba olarak nitelendiren Babuş “Anayasa’ya aykırı olarak yapılmak istenen antidemokratik Anayasa Değişikliği tüm yetkilerin bir kişide ve denetim dışı olarak toplandığı diktatöryal, ceberut ve keyfi bir yönetim yaratması yanında ülkenin bölünmesine yol açabilecek hükümler taşımaktadır. Vatanımızın bütünlüğü ve milletimizin birliğinden yana olan tüm milletvekillerine sesleniyoruz. Parça tesirli bir bombaya benzeyen cumhurbaşkanlığını sistemi adı altında pazarlanan rejim değişikliği Atatürk Cumhuriyeti’ni parçalayacaktır. Gelin 1 Mart 2003 Irak Tezkeresi’nde olduğu gibi birlik olalım ve emperyalizmin oyunu bozalım. Başta siyasi partilerimiz olmak üzere, tüm demokratik kitle örgütlerine çağrımız şudur; artık mesele bir siyasal parti meselesi değil memleket meselesidir. Gelin aramızdaki tüm ayrılıkları bir kenara bırakarak başkanlık sistemi adı altında önümüze tekrar konulmak istenen SEVR’i yırtıp atalım” cümlelerini kullandı.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA