EMEKÇİLERDEN MİLLETVEKİLLERİNE HAYIR MEKTUBU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

EMEKÇİLERDEN MİLLETVEKİLLERİNE HAYIR MEKTUBU


 

Mersin Emek ve Demokrasi için Güç Birliği Platformu Bileşenleri, TBMM’de Başkanlık Sistemi içerikli anayasa değişiklik paketine ilişkin olarak meclisteki milletvekillerine toplu mektup gönderdi.

GİZEM EKİCİ

TBMM’de ikinci tur görüşmeleri devam eden ‘Başkanlık Sistemi içerikli Anayasa Değişikliği Paketine’ ilşikin olarak TBMM’de bulunan milletvekillerine toplu mektup gönderen Mersin Emek ve Demokrasi için Güç Birliği Platformu Bileşenleri milletvekillerinin başkanlık sistemi anayasa değişiklik paketine hayır oyu kullanmalarını istedi. 

“PARTİ DEVLETİNİN İNŞA EDİLDİĞİNİN EMİNİZ SİZLER DE FARKINDASINIZ”
Mektuplarında getirilmek istenen yeni yönetim sisteminin, parlamenter demokrasiyi yok edeceğini ve TBMM’yi işlevsiz hale getireceğini savunan Platform üyeleri “Güçler ayrılığı ilkesini tamamen yok edecek bir seçilmiş diktatör sistemi olduğunun tek parti devletinin inşa edildiğinin eminiz sizler de farkındasınız. Tarih bu koşullarda kendi istikbalini korumayı değil, ülkesini ve yurttaşlarını korumayı tercih edenleri saygıyla anar. Kendi istikbalinizi tek bir kişinin sınır tanımaz hırslarının istikbaliyle değil ülkenin ve halkın istikbaliyle aynı doğrultuda görmenizi beklemek te size oy veren ve vermeyen her yurttaşın en doğal hakkıdır. Sizlerde farkındasınız: böyle hukuksuz yöntemlerle geçirilen Anayasa hükümsüz olacaktır. Sizlere ilk çağrımız bu ülkenin yurttaşlarına ve bulunduğunuz mevkiinin saygınlığına uygun olarak o kabinelere girmeniz, oyunuzu kullanmanızdır. Aksi halde genel seçimlerde veya referandumlarda yurttaşların da açık oy kullanma hakkı var denilerek kabine girenlerin baskı altına alınacağı bir dönemin kapısını açacak ve oy hakkını ortadan kaldıran vekiller olarak tarihe geçeceksiniz” ifadelerini kullanıldı. 

“BİR KEZ DAHA HATIRLAYIN KORKMAYIN VE HAYIR DEYİN”
Mektupta milletvekillerine anayasa değişikliği paketine hayır demelerini isteyen Emek ve Demokrasi Güç Birliği üyeleri “Türkiye kendi demokrasi tarihine ve birikimine sırtını dönemez. Bu ülkenin geleceği, bu ülkenin bekası tek bir kişiye bağlanamaz. Bu ülkede laik – demokratik bir cumhuriyete kavuşmak için sosyal devletin kazanımları için adalet için nice mücadeleler verilmiş, nice bedeller ödenmiştir. Ülkemizin geleceğinin teminatı, kendisine sınırsız bir güç isteyenler değildir. Geleceğin teminatı toprakta karınca suda balık, havada kuş kadar çok destan yazanlardır. Bu topraklarda bu destanlardan bolca bulunmaktadır. Kişisel istikbal peşinde koşanları bir kenara bırakarak sizlere son kez seslenmek isteriz ki bu destanları bir kez daha hatırlayın korkmayın ve hayır deyin” cümlelerine yer verildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA