“ESHAB-I KEHF FAKÜLTESİ” HAKKI TARSUS’A VERİLDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ESHAB-I KEHF FAKÜLTESİ” HAKKI TARSUS’A VERİLDİ


 

Mersin’in Tarsus İlçe Müftüsü Hayri Erenay, Eshab-ı Kehf İslami İlimler Fakültesi hakkının Tarsus’a verildiğini söyledi.

Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, Belediye Başkanı Şevket Can, Emniyet Müdürü Salim Çakan’ın da katıldığı toplantıda, İslami İlimler Fakültesi’nin kurulmasının Resmi Gazete'de yayınladığını belirten Müftü Erenay, “İlçemize ilk geldiğimizde sizlerin de desteğiyle ‘Eshab-ı Kehf İslami İlimler Akademi” fakültesini arzu etmiştik. Mersin Üniversitesine bağlı olarak İslami İlimler Fakültesi Resmi gazetede yayınlandı. Bizler Mersin Üniversitesi Rektörümüze “Hiç olmazsa İslami Bilimler Fakültesi’nin 4 yıllık din kültürü öğretmenliği bölümünü ilçemize takdir ederseniz Tarsus’un patentinde olan İslami İlimler Fakültesinin hakkı Tarsus’a verilmiş olur” diye bir istirhamda bulunduk" dedi.

Eshab-ı Kehf Külliyesi projesinin belediyenin de katkılarıyla 1. etabı geçtiğini söyleyen Erenay, "İnşallah orada da ilçemize ve Eshab-ı Kehf’in yüceliğine yakışır bir külliye projesi hayata geçtiğinde, Allah nasip ederse orada beraber bir namaz kılarız. Türkiye Diyanet Vakfı Tarsus Ticaret Borsası Kız Öğrenci Yurdumuzun tadilatına başladık. Tarsus müftülüğü olarak düşüncemiz İlçemize bir çivi çakana Allah-ü Teâlâ iki Cihanda yüzünü ak etsin duasıdır” şeklinde konuştu. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA