ESRARENGİZ KAZININ PEŞİNİ BIRAKMIYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ESRARENGİZ KAZININ PEŞİNİ BIRAKMIYOR!


 

CHP’li Atıcı, Mersin’in Tarsus ilçesinde bir evin bahçesinde yaklaşık 1,5 aydır süren, esrarengiz kazının peşini bırakmıyor.

CHP Mersin Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Mersin’in Tarsus ilçesine bağlı 82 Evler Mahallesi’nde bir evin bahçesinde yaklaşık 1,5 aydır devam eden esrarengiz kazı çalışması ile ilgili bölgede inceleme yapmak ve mahallede oturan vatandaşların konu ile ilgili sorunlarını dinlemek üzere geçtiğimiz hafta mahalleyi ziyaret etmişti.

Kazının yapıldığı sokak ve çevresinin özel harekât polisleri tarafından tutulduğunu ve kimsenin yaklaştırılmadığı tespit eden Atıcı, esrarengiz kazı çalışmaları, üst düzey güvenlik önlemleri ve mahallede yaşayanlara bilgi verilmemesi nedeniyle vatandaşlar arasında ciddi tedirginlik oluştuğunu belirtip konuyu TBMM gündemine taşımış, verdiği önerge ile Başbakan’a sormuştu.

BU SORULAR YANITBEKLİYOR
Mahallelinin tedirginliğinin ortadan kaldırılması ve kamuoyunun konu ile ilgili aydınlatılması amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığına başvuran Atıcı, şu soruları sordu: “Mersin Tarsus ilçesi 82 Evler Mahallesinde, özel harekât polislerince bir tehlikeden korunacak kadar önemli olan, bölge milletvekili dâhil herkesten gizlenen kazı çalışması Bakanlığınızın bilgisi ve yetkisi dahilinde mi yapılmaktadır? Buradaki kazı alanı neden üst düzeyde bir koruma altında yapılmaktadır? Yaklaşık 2 aydır devam eden kazı çalışmalarında hangi tarihi eserler çıkarılmıştır? Bu eserler şu an nerede korunmaktadır? Bu gizli kazı çalışması ne zaman tamamlanacaktır? Bu konuda kamuoyuna ne zaman doyurucu ve gerçek bilgi verilecektir? Daha önce aynı yerde yapılan kaçak kazılarda hangi tarihi eserlerin çıkarıldığı konusunda bir bilgi var mıdır? Kaçak kazılarla çıkarılan ve halkımıza ait olan eserlerden geri alınanlar var mıdır?” (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA