ELEKTRİKÇİLERE ‘GÜNEŞ’ EĞİTİMİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ELEKTRİKÇİLERE ‘GÜNEŞ’ EĞİTİMİ


 

Yılın 310 günü güneş gören Mersin’de, bu enerjiden en iyi şekilde yararlanmak amacıyla her geçen gün daha çok projeye imza atılırken, Elektrik Mühendisleri Odası Mersin Şubesi de bir ilke imza atarak, kentte ilk defa “Güneş Enerjisi Sistemleri Tesisatı Eğitimi” düzenlemek için kolları sıvadı.

TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri ve Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Mersin Şube Başkanı Seyfettin Atar, yaptığı yazılı açıklama ile yenilenebilir enerjiye dikkat çekti. Yenilenebilir enerji kaynaklarının içerisinde ekolojik denge dostlarından biri olan güneş enerji santrallerinin dünyada ve ülkemizde hızla gelişmeye devam ettiğini söyleyen Atar, “Ülkemizde ve özellikle bölgemizde güneş potansiyeli değerlendirildiğinde güneş enerji santralleri bölgemiz için vazgeçilmez enerji kaynaklarının başında gelmektedir” dedi.

BECERİLER ARTTIRILACAK
Mühendislik disiplininin etik prensipleri çerçevesinde bu projelerin bölge ve ülkemize inşa süreçlerinde en verimli sistemlerin kurulması, üyelerinin bu konuda yetkilendirilmesi, bilgi ve becerilerinin arttırılması amacıyla bölgede ilk kez  “Güneş Enerjisi Sistemleri Tesisatı Eğitimi” düzenlemek için harekete geçtiklerini açıklayan Atar, “Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretimine İlişkin Yönetmelik ve Yönetmeliğin Uygulanmasına Dair Tebliğin yayınlanmasının ardından mühendislik disiplinimizin etik prensipleri çerçevesinde bu projelerin bölgemize ve ülkemize inşa süreçlerinde en verimli sistemlerin kurulması, üyelerimizin bu konuda yetkilendirilmesi, bilgi ve becerilerinin arttırılması amacıyla böyle bir etkinlik planlanarak ilk adım atılmıştır.

EĞİTİM ALANAR YETKİ SAHİBİ OLACAKLAR
Bölgemizde ilk defa şubemiz tarafından gerçekleştirilecek olan ‘Güneş Enerjisi Sistemleri Tesisatı Eğitimi’ 16-19 Ocak 2017 tarihlerinde gerçekleşecektir. Güneş enerjisinden elektrik elde eden sistemlerin projelendirilmesi ve uygulama alanlarında çalışan üyelerimizin bilgi birikimlerinin arttırılmasının hedeflendiği 4 gün sürecek eğitim meslek alanımıza ilişkin yenilikleri içeren ve bu tür tesislerin inşasında proje onayında temel kriter olarak aranan yetkiyi kazanmış olacaklardır” diye konuştu. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA