HEDEF ‘F’ KLAVYEYİ YAYGINLAŞTIRMAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HEDEF ‘F’ KLAVYEYİ YAYGINLAŞTIRMAK


 

Mersinli öğrenciler F klavyenin yaygınlaştırılması amacıyla gerçekleştirilen InterstenoTürk Internet klavye şampiyonasına katılacak.

GİZEM EKİCİ

Mersin’de 3 okul on parmakla bakmadan internet ortamında InterstenoTUrk Internet klavye şampiyonasına katılacak. Okulların barajı aşması halinde, ilk 10 veya 15’e giren öğrenciler Berlin’de 22-27 Temmuz 2017 tarihinde yapılacak yarışmaya katılmaya hak kazanacak. Mersin’den yarışmaya katılacak iddialı okullar arasında Zeytinlibahçe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de yer alıyor. Yarışmaya 11. Sınıf düzeyinde 3 öğrenci ile katılacak olan Zeytinlibahçe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi eğitmenlerinin amacı  F klavyeyi yaygınlaştırmak ve Mersin’i uluslar arası düzeyde temsil etmek. Yarışma 19 Ocak günü okulun atölye bölümünde gerçekleştirilecek. 

NTERSTENO NEDİR?
Kısa adı INTERSTENO olan Uluslararası Bilgi İşlem ve İletişim Federasyonu; 1887 yılından bu yana Stenografi, Daktilografi ve Bilgisayar konularında gelişmeleri teşvik amacıyla Kongreler ve Dünya Şampiyonaları organize etme faaliyetlerini sürdürmekte olan, Birleşmiş Milletlere bağlı bir Federasyondur. Türkiye 5 Mayıs 1957 tarihinde INTERSTENO’ya katılmış; aynı tarihte Merkez Komitesine de üye oldu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA