“KADINLARI YOK SAYAN ANAYASA’YA HAYIR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“KADINLARI YOK SAYAN ANAYASA’YA HAYIR”


 

KA.DER’den kadın milletvekillerine mektup

KA.DER Danışma Kurulu Üyesi İlksen Sorguç Dinçer, dernek olarak kadın milletvekillerin gönderdikleri mektubu kamuoyu ile paylaştı. Kadın milletvekillerine sitem edilen mektupta, yeni anayasa eleştirildi.

“Sizi, TBMM’ye ‘bizi’ temsil etmek üzere gönderdik. Bizi yok saymanız, görmezden gelmeniz için değil!” ifadeleri ile başlayan mektupta, kadınların ülkenin yüzde 50’si olduğuna vurgu yapıldığı görüldü.
Mektupta şu ifadeler yer aldı; “Kadın haklarını geliştirin, ilerletin, ülkemizi kadınlar için demokratik hakların kullanılabildiği bir yer haline getirin dedik. Bunun için yasalar yapın, ayrımcı yasalara engel olun istedik. Bu inançla sizin aday gösterilmeniz ve seçilmeniz için yıllarca gönüllü emek verdik. Ve hala haklarımızı elde etmeye çalışırken, şimdi de, “elimizdekileri dahi” kaybetme korkusu yaşıyoruz, yaşatıyorsunuz. 
Üzülerek görüyoruz ki, siz bütün bu beklentilerimize sırt çevirmişsiniz. Size verilmesi için çok uğraştığımız yetkileri kayıtsızca terk etmişsiniz. Ülkenin yönetim sistemini tek bir kişiye emanet etmeye karar vermişsiniz. Bize sorulmadan, bize danışılmadan, hiçbir maddesinden haberimiz olmadan yeni bir Anayasa yazıldı. Kadının K’sinin dahi geçmediği, kadınların iradesinin yok sayıldığı bir Anayasa! Gizli saklı, kapılar ardında hazırlanmış bir Anayasa! Bilin ki, kadınlar olarak buna rıza göstermiyoruz. 
 Şimdi, sizden, ‘her zamankinden daha fazla’ bizi temsil etmenizi, sesimizi duyurmanızı istiyoruz.  Bu anayasanın; ‘Demokrasi, eşitlik, özgürlük, adalet ve barışı’ temel almasını, Meclisteki her partinin, toplumun farklı kesimlerinin fikri alınarak hazırlanmasını, ülkenin geleceğini ‘bir kişiye’ değil, ‘parlamentoya’ teslim etmesini, kuvvetler ayrılığını, denge-denetleme sistemini gözetmesini, yalnızca ‘erkeklerin’ değil ‘herkesin’ haklarını korumasını istiyoruz. Rejim değişikliği değil, demokrasi istiyoruz. Kendimizin, çocuklarımızın ve ülkemizin geleceğinden endişe etmek değil, umutlu olmak istiyoruz. Laik, demokratik, hukuk devletinde ‘güven içinde’ yaşamak istiyoruz. Savaş değil, barış istiyoruz. Kadınları yok sayan bu Anayasa tasarısına ‘hayır’ diyoruz! Mecliste sesimiz olun, sesimizi duyurun”. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA