SİMİT ARABAM PROJESİ İLE HAYATLARI DEĞİŞTİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SİMİT ARABAM PROJESİ İLE HAYATLARI DEĞİŞTİ


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve İŞKUR işbirliği ile hayata geçirilen “Simit Arabam, Engel Tanımam” projesi ile ekonomik hayata dahil olan engelli bireylerin hayatı değişti.

Geçtiğimiz yıl ortopedik engelli bireylere iş imkanı sunmak ve ekonomik hayata dahil olmalarını sağlamak amacıyla engelli bireyler için özel olarak tasarlanan 12 simit arabası ile başlayan “Simit Arabam, Engel Tanımam” projesi, 18 simit arabası ile daha da büyüyerek devam ediyor. Bu proje ile dezavantajlı ve engelli bireyler yalnızca ekonomik hayata katılıp para kazanmakla kalmıyor aynı zamanda toplum içerisinde daha fazla yer alma olanağı buluyor. Proje kapsamında şehrin belirli noktalarında simit ve ayran satarak geçimlerini sağlayan engelli bireyler, iş gücü piyasasına girmekten, çalışır ve üretir durumda olmaktan oldukça memnun olduklarını ifade ediyor. 

Simit Arabam Engel Tanımam Projesi ile hayatı değişen Barış Unal, simit satmaya başlamadan önce işsiz olduğunu ve evde oturduğunu söyleyerek bugün ailesindeki ve çevresindeki insanların kendisiyle gurur duyduğunu söyledi. 
Engelli bireylerin eve kapanmak yerine bu projelerden faydalanarak çalışabileceklerini ve etrafındaki insanlara örnek olabileceklerini söyleyen Unal, çalışarak hem aile bütçesine katkı sağlayacaklarını hem de özgüven kazanacaklarını sözlerine ekledi.

“BU İŞTEN KAZANDIĞIM PARA İLE KIZIMI OKUTUYORUM”
Bir yıldır simit arabası ile satış yapan Özcan Öz de, projeden önce ev hanımı olduğunu, simit arabası ile çalışmaya başladığında simit satan bir kadını insanların hayretle karşıladığını ancak daha sonra böyle bir iş yaptığı için tebrik ettiklerini söyledi. Bu proje sayesinde insanlarla sosyal olarak iletişiminin daha çok arttığını, büyük bir çevre edindiğini söyleyen Öz, “Bu iş sayesinde insanlarla iletişimim arttı, geliyorlar çayımı içiyorlar, sohbet ediyoruz. İş ayrımı yapmadan kendi paramı kazandığım için takdir ediyorlar. Bu iş sayesinde yaşam kalitem daha da arttı, çalışmakla çalışmamak arasındaki farkı gördüm. Buradan kazandığım para ile kızımı okutuyorum, eşime katkı sağlamış oluyorum” şeklinde konuştu.
Engelli bireylerin kendilerine yönelik yapılan projelere başvurarak iş hayatına atılması gerektiğini söyleyen Öz, “Kendileri için çalışsınlar, çünkü çalışınca insan kendisini daha dinç hissediyor ve psikolojik olarak da rahatlatıyor. Ben diğer arkadaşların da yapabileceklerine inanıyorum” diye konuştu. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA