MHP İLE AKP ARASINDA ‘ANKARA’DAN PARA GELDİ’ TARTIŞMASI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MHP İLE AKP ARASINDA ‘ANKARA’DAN PARA GELDİ’ TARTIŞMASI!


 

AKP İlçe Başkanı Onur Ünlü’nün, “Kalkınma Bakanlığı’ndan Mersin’e 35 milyon TL geldi, Büyükşehir hizmetlerini bu parayla yapıyor” yönünde açıklama yaptığı iddiaları MHP ile AKP arasında tartışmalara neden oldu!

Başkan Kocamaz, “Ankara’dan bir tek kör kuruş gelmedi. ‘Para gönderdik’ denilebilmesi için hibe gelmesi lazım” derken, AKP’li Turan, “Onur Ünlü öyle demedi. ‘Bakan yardımcı oluyor, isterseniz size de olalım’ dedi” diye konuştu.

Hediye Eroğlu

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Ocak ayı meclis toplantısının birinci birleşiminde MHP ile AKP arasında ‘para’ tartışması yaşandı!

Toroslar Belediye Meclisi’nin geçen hafta yapılan Ocak ayı toplantısında Meclis üyesi ve AKP Toroslar İlçe Başkanı Onur Ünlü’nün, “Büyükşehir, bakanlığın gönderdiği, sağladığı paralarla hizmet üretiyor” ifadeleri kullandığı iddiaları meclisi gerdi.

MHP’liler bu açıklamanın gerçeği yansıtmazken halkın yanlış yönlendirilerek, siyasi rant elde edilmeye çalışıldığını öne sürüp, tepki gösterdi,

AKP’liler ise iddiaların gerçek olmadığını, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın Mersin’in ihtiyaçlarının giderilmesi için yoğun bir mesai sarf ettiği gerçeğinin de göz ardı edilmemesi gerektiğini savundu.

“ANKARA’DAN BİR TEK KÖR KURUŞ GELMEDİ”

Meclis bitiminde söz alan Başkan Kocamaz, “Selde çok hızlı hareket edip sahada olunca Toroslar Belediye Meclis toplantısında AKP’li meclis üyesi Onur Ünlü çıkıp, ‘Ankara’dan 35 milyon TL para gönderdiler, belediye bu işleri onunla yapıyor’ demiş. Bize sel ile ilgili Ankara’dan bir tek kör kuruş gelmedi.

Bu işleri saptırmanın, yanlış şekilde yönlendirmenin kimseye faydası olmaz. Örneğin şimdi burada karar alıyoruz Gülnar için su tesisi yapılacak, borçlanıyoruz. Asfalt yaptık 250milyon TL borçlandık. En son mecliste AKP borçlanmaya karşı çıktı, Ankara’da mutlaka görüşmemizi istedikleri kişiler oldu, görüştük. Yani bu borçlanmayı ‘Ankara’dan para gönderildi de o şekilde yapıyor, yok yolları Ankara’dan para gönderdik de yapıyorlar’ şeklinde ifadeler siyaseten de yakışık değil. ‘Gönderdik’ denilebilmesi için bu işin hibe olarak gelmesi lazım” dedi.

“DEKİKODU DEĞİL SİYASET YAPIYORSUNUZ”

Bunun üzerine AKP’li Meclis üyesi Kadir Canlı, “Başkanım Mersin’de 1 milyon 750 bin insan yaşıyor. Birkaç kişinin söylediği şeyler için... İtham da bulunuyorsunuz” diyerek tepti gösterdi. Canlı’nın iddiaların dedikodu olduğunu savunması üzerine Başkan Kocamaz, “Bu konuşmalar dedikodu değil, siyaseten yapılıyor, her yerde yapılıyor. Anamur’da, Erdemli’de, Toroslar’da yapıldı. Hiç kimse borçlanmayı ‘biz para gönderdik’ şeklinde vatandaşa anlatamaz. Bu şık da olmaz. Gönderdik denmesi için 2002’deki gibi hibe gelmesi lazım. Göndersinler hibeyi bu yolların, derelerin tamamını 2017 sonuna kadar yapmazsak bizden de hesabını sorsunlar” diye konuştu.

“İLÇE BAŞKANINIZ BÖYLE KONUŞURSA, PARTİLİ ÜYELERİNİZ NASIL KONUŞUR?”

Tartışmalar üzerine Başkan Kocamaz MHP’li Meclis üyesi Hikmet Koç’tan konuyla ilgili açıklama yapmasını istedi. Koç, 4 Ocak 2017’de Toroslar Belediye Meclisi’nde Onur Ünlü’nün söz konusu açıklamaları yaptığını savunarak, “Bunların hiçbirisi hayal mahsulü değil. Onur Ünlü, 4 Ocak’ta yapılan Mecliste; ‘Kalkınma Bakanlığı’ndan belediyeye 35 milyon TL para geldi. Şehir hastanesinin etrafındaki yollar yapılıyor’ dedi. Hepimiz siyaset yapıyoruz. Buradaki ifadenin özü şudur; ‘Büyükşehir bu hizmetleri Kalkınma Bakanlığı’nın parası ile yapıyor’ şeklindedir. Ben büyükşehire giderek Kalkınma Bakanlığı’ndan böyle bir para gelmesini bırakın, 35 kuruş dahi gelmediğini öğrendim.

Bu sözü sarf eden şahsiyet bir ilçe başkanı, meclis üyesi ve kanaat önderi olarak toplumun önde gelen siyasetçilerinden bir tanesi. Sizin ilçe başkanınız böyle konuşursa, alt tarafındaki size tabi olan partili üyeleriniz nasıl konuşur?

Mersin 50 yılda almadığı hizmetleri aldı. Sel felaketi oldu ama bundan biz de, bakanlıkta herkes ders çıkaracağız. Ama daha sağlıklı kararlar alabilmemiz için reel siyaset yapmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

“ANKARA PARA GÖNDERDİ DEMEDİ, ‘BAKAN YARDIMCI OLUYOR, İSTERSENİZ TOROSLAR’A DA OLALIM’ DEDİ”

Bu defa AKP adına söz alan Meclis üyesi Mustafa Turan ise sözü edilen mecliste kendisinin de olduğunu söyleyerek, Ünlü’nün açıklamalarının çarpıtıldığını savundu. Turan, “Söz konusu toplantıda sayın Onur Ünlü’nün sar ettiği ifadeleri yeniden hatırlatmak istiyorum. Sayın Ünlü’nün söylediği ‘Kalkınma Bankasından gelen para’ değildi. Öyle söylemedi. Söylediği şey şuydu; ‘Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 50 milyon TL’lik bir kredi talebi oldu. Burada sayın bakanımız bu konuda Mersin Büyükşehir’e bir an önce verilmesi için onaylanması ile ilgili bakan bey müdahale etmiştir’ yönünde oldu. Onur Ünlü, ‘Kalkınma Bakanlığı’nın bütçesinden para gelmiştir’ gibi bir ifade olmadı.

Bazı işlemlerin hızlandırılması anlamında örneğin 100 binlik plan ile ilgili bakan bey devrede, ‘bu işi çabuk onaylayın, Mersin’in işlerini geciktirmeyin’ diyor. Böyle bir ricada bulunuyor.

Sayın Onur Ünlü toplantıda ‘Bakan bey Büyükşehir belediyesi için ricada bulundu. Toroslar Belediyesi’nin de ihtiyacı var ise size de bu noktada iktidar olarak yardımcı olalım. Mersin’de Toroslar halkının hizmetlerde geri kalmaması anlamında. Aksi takdirde Kalkınma Bakanlığı bütçesinden Mersin Büyükşehir’e para göndermiştir’ gibi bir ifadesi yok” dedi.

“BAKANIN DEVREYE GİRMESİNE GEREK YOK”

Bunun üzerine tekrar söz alan Başkan Kocamaz, şunları söyledi: “Ben 23 yıllık belediye başkanıyım. Büyükşehir Belediyesi borçlanma ile ilgili bir karar aldıysa ne bir siyasetçinin devreye girmesi lazım ne de bakanın. Hibe olur bakan devreye girer. Ben bakan ile 19 Aralık’ta görüştüm ve bana ‘tamam’ dedi. Ama meğer kredi Aralık 15’te zaten imzalanmış. Bu 50 milyon TL’lik kısım için bakanlığın imzasına bile gerek yokmuş, müsteşar imzalamış. Bunu da bilmeniz de fayda var


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA