20 MİLYON TL ZARAR VAR, BORÇLAR 5 YIL ERTELENMELİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

20 MİLYON TL ZARAR VAR, BORÇLAR 5 YIL ERTELENMELİ


 

Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, ülkenin yüzde 20’lik sebze ihtiyacının karşılandığı Mersin’in Tarsus bölgesinde sel baskınları sebebiyle 20 milyon TL’lik bir zarar söz konusu olduğunu belirterek, şehrin ‘Afet Bölgesi’ ilan edilerek borçların 5 yıl ertelenmesi gerektiğini söyledi.

Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, geçtiğimiz günlerde selden olumsuz etkilenen ekili ve dikili alanlardaki zararın 20 Milyon TL değerinde olduğunu söyledi.

Tarsus’ta özellikle Atalar, Aliağa, Aliefendi, Ağzıdelik, Baharlı, Özelbahşiş, Egemen, Kulak ve Yeşiltepe mahallelerindeki ekili ve dikili alanların selden çok fazla etkilendiğini söyleyen Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, “Ülkemizin yüzde 20’lik sebze ihtiyacı şehrimizden karşılanıyor. Sel felaketinden etkilenen alanımız ise yaklaşık 90 bin dekarlık alan. Aynı zamanda 20 Milyon TL değerinde zararımız var” dedi.

AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMELİ
Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, Tarsus’un mutlaka ‘Afet Bölgesi’ olarak ilan edilmesi gerektiğine işaret ederek, ‘Bölgemizde maalesef son derece üzücü sel felaketi ile karşı karşıya kaldık. Durum gösteriyor ki, bölgemiz ‘Afet Bölgesi’ olarak ilan edilmelidir. Çiftçimizin mağduriyeti son derece büyük” şeklinde konuştu.

BORÇLAR 5 YIL ERTELENMELİ
Sel felaketin zarar gören çiftçilerin borçlarının beş yıl ertelenmesi gerektiğini ifade eden Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, “Çiftçilerimizin borç aldığı Ziraat Bankasındaki kredileri sıfır faiz ile en az 5 yıl olmak üzere ertelenmesi lazım. Aynı zaman Çiftçi Kayıt Sistemi göz önüne alınmadan bölgemizdeki ekili alanların net tespiti yapılarak, üreten gerçek insan bulunmalıdır. Böylelikle gerçekten mağdur olan çiftçilerimize devletin imkanları ulaştırılmalıdır” diye konuştu. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA