ÜLKE KÖTÜYE GİDİYOR İKTİDARIN TEK DERDİ BAŞKANLIK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÜLKE KÖTÜYE GİDİYOR İKTİDARIN TEK DERDİ BAŞKANLIK!


 

Silifke’de sel mağdurlarının sorunlarını dinleyen Milletvekili Atıcı, Mersin afet bölgesi ilan edilmeyi beklerken, eğitim, sağlık, üretim, tarım ve sanayi alanında ülkenin gün geçtikçe kötüye giderken iktidarın tek derdinin başkanlık sistemi olduğunu söyledi.

CHP Mersin Milletvekili ve Parti İçi Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Silifke ilçesinde; Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Savar ve CHP İlçe Başkanı Bünyamin Uçar ve beraberindeki heyet ile incelemelerde bulundu. 

İmamlı, Keşlitürkmenli, Canbazlı ve Sömek mahallelerinde, şiddetli yağmur ve kar yağışından dolayı zarar gören çiftçileri ziyaret eden atıcı, vatandaşların talep ve sıkıntılarını yerinde dinledi. 
CHP’li Atıcı Sömek Mahallesi’nde domates serası çatısının çökmesi sonucu yaşamını yitiren Muhammed Çocuk'un ailesine de taziye ziyaretinde bulunup, bu acıların bir daha yaşanmaması dileklerini iletti.

“MERSİN AFET BÖLGESİ İLAN EDİLSİN”
Suriyelilere her türlü imkânı sağlayan AKP hükümetinin Rize'yi nasıl afet bölgesi ilan ettiyse, Mersin'i de afet bölgesi ilan edip, zarar gören bütün çiftçilere nakdi yardım yapması gerektiğini belirten Aytuğ Atıcı, “Sesimizi bütün devlet yetkililerine ve her partinin milletvekiline duyurmalıyız. CHP olarak bu zararların ve devlet yardımlarının takipçisi olacağız. Sadece seçimlerde veya iyi günlerde değil, zor kış günlerinde de halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Onların talepleri ve sıkıntıları bizim için bir emirdir ve görevdir. Yağmur çamur demeden sizleri ziyaret etmemizin nedeni iki gün sonra karlar eriyip, yağmurlar durunca bu ziyaretleri yapmanın bir anlamı yok. Geçmiş olsun deyip, sizlerin hal ve hatırını sormamızın bir anlamı yok. Mühim olan vatandaşlarımızı zor günlerinde, karlar ve yağmurlar yağarken ziyaret edip, sorunlarınızı, sıkıntılarınızı yerinde ve zamanında görmektir. Hepimiz biliyoruz ki şiddetli yağmur ve kar yağışından dolayı birçok çiftçimiz zarar gördü. Sömek mahallemizde bir vatandaşımız serasının altında kalarak hayatını kaybetti. Silifke’de durum böyle iken Tarsus ve Mersin genelinde birçok çiftçimizin tarlaları sular altında kaldı. Banka kredilerini, mazot ve gübre borçlarını nasıl ödeyeceğini kara kara düşünüyorlar. Peki devletimiz nerede ve bu vatandaşımızın zararını nasıl karşılayacak. Banka borçlarını, kredilerini nasıl ödeyecekler hiç belli değil” dedi.

“ÜLKE ELDEN GİDİYOR UMURLARINDA BİLE DEĞİL. TEK DERTLERİ BAŞKANLIK SİSTEMİ”
Eğitim, sağlık, üretim, tarım ve sanayi alanında ülkenin gün geçtikçe kötüye gittiğini, AKP’lilerin bu gidişata sessiz kalarak, tek adamın himayesi altına girdiklerini açıklayan Milletvekili Atıcı, “Şuan uğraştıkları tek iş başkanlık sistemi. Tek dertleri başkanlık sistemi olmuş. Günde kaç şehit gidiyor, yarın nerede bomba patlayacak hiç belli değil. Lütfen değerli vatandaşlarım… Hangi siyasi partiye sahip olursanız olun tek amacımız tek gayemiz vatanımızın birliği ve bütünlüğü olsun. Vatan ve millet sevgimiz MHP’den de AKP’den de CHP’den de üstün olsun. Siz siz olun yarın sandığa gittiğinizde bu ülkeyi tek adamın yönetimine tek adamın eline vermeyin.

“SÜREKLİ KANDIRILIYORLAR”
Dolarları ayakkabı kutularıyla taşıdılar kandırıldılar. PKK ile çözüm süreci yapıyoruz dediler kandırıldılar. Fethullah Gülen’e hocam deyip sarıldılar, kucaklaştılar şimdi yine kandırıldık” diyorlar. Peki, sürekli kandırılan bu adama bu yönetime bir ülke emanet edilebilir mi. Neden başkanlık sistemini bu kadar hızlı ve çabucak getirmek istiyor. Korktuğu bir şeyler mi var. Hepimiz iyi düşünmeli iyi kararlar vermeliyiz. AKP’yi sevmeyin demiyorum. MHP’yi sevmeyin demiyorum. Yine sevmeye devam edin. Yine partinize oy verin. Ama elimizde bir ülkemiz, bir vatanımız var. Onu da kandırılarak veba etmelerine izin vermeyin”.

CHP’Lİ UÇAR, “KİMSE KİMSEYİ KANDIRMASIN”
CHP İlçe Başkanı Bünyamin Uçar da, 2017 yılında mazota, gübreye ve zirai ilaçlara yeni zamların yapıldığını açıklayarak, sadece bu alanlarda değil, ulaşım, yediğimiz, içtiğimiz, kullandığımız her şeye zam geldi. Ekonomisi iyi olan bir ülkede bunlar olabilir mi. Ekonomisi güçlü olan bir ülke de asgari ücrete gülünç bir rakamla zam yapılabilir mi. Ekonomisi güçlü olan bir ülkede refah seviyesi yüksek olabilir mi. Kimse kimseyi kandırmasın. AKP iktidarı girdikleri çıkmazın farkındalar ve kuyrukları kıstırılmış durumdalar. İzlemiş oldukları yurt dışı ve siyasi politikaları ile ekonomi politikaları Türkiye’yi yönetemez duruma getirdiklerinin en açık göstergesidir” diye konuştu. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA