45 memur daha ihraç edildi! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

45 memur daha ihraç edildi!


 

Son Kanun Hükmünde Kararname ile Mersin’de 45 kişi görevlerinden ihraç edildi.

Haber Merkezi

Olağanüstü Hal kapsamında hazırlanan 679, 680 ve 681 No'lu 3 yeni Kanun Hükmünde Kararname (KHK), Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. Bu kararname ile Mersin Merkez ve ilçelerde çeşitli kamu kurumlarında çalışan toplam 45 kişi görevlerinden ihraç edildi.

Kararname ile en fazla ihracın Adalet Bakanlığı ve bağlı kuruluşlardan yapıldığı görülürken, bunu Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık kuruluşları takip etti. İhraçlarda birde meslek grupları da dikkat çekti.

İMAMDAN ORMAN İŞÇİSİNE…

Buna göre son yayımlanan kanun hükmünde kararname ile Mersin merkez ve ilçelerinden

Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı imam ve kuran öğreticisi 5 din görevlisi; Adalet Bakanlığı ve bağlı kuruluşlardan icra memuru, mübaşir, infaz koruma memuru, katip, zabıt memuru 13 kişi, Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık kuruluşlarından Tabip, hemşire, uzman, tekniker, memur 9 kişi, Mersin Üniversitesinden 1 doçent, İş ve İşçi Bulma Kurumu Müdürlüğünden 2 iş ve meslek danışmanı, Mersin Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünden 7 kişi, Mersin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden 1 öğretmen, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden 1 kişi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı kurumlardan biyolog, tekniker ve tarım işçisi 3 kişi, Gümrük Müdürlüğünden 1 kişi, Gelir İdaresi Başkanlığından 1 emekli gelir uzmanı, Orman Genel Müdürlüğünden ise 1 daimi işçi görevlerinden ihraç edildiler.

EMNİYETTE DE ÇOK SAYIDA İHRAÇ VAR

Öte yandan 756 emniyet teşkilatı mensubunun görevden uzaklaştırıldığı, 2 bin 687 kişinin ise kamu görevinden çıkarıldığı belirtilirken, yayınlanan listelerde sadece isim ve sicil numaraları bulunduğu için bunlardan kaç kişinin Mersin İl Emniyet Müdürlüğünden olduğu öğrenilemedi.

Yapılan açıklamada ise şunlar kaydedildi: “Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan 2 bin 687 emniyet teşkilatı mensubu kamu görevinden çıkarılmıştır. FETÖ/PDY terör örgütüne mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olduğu gerekçesiyle OHAL kapsamındaki KHK'larla kamu görevinden çıkartılmış 10 personel kamu görevine iade edilmiştir. Resen emekli, emekli veya istifa gibi nedenlerle emniyet teşkilatından ayrılmış 60 personelin ise rütbe, unvan ve bunlardan doğan hakları geri alınmıştır." 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA