Sel pazarı da vurdu! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Sel pazarı da vurdu!


 

Mersin’de 29 Aralık’ta yaşanan sel felaketinde Tarsus, Adanalıoğlu ve Kazanlı’daki tarım arazilerinin zarar görmesi pazara ve vatandaşlara yansıdı.

SONER AYDIN

Kış mevsiminde Türkiye’nin sebze meyve ihtiyacının yaklaşık 60’ını karşılayan bölgenin tamamen sular altında kalması nedeniyle ürünler toplanamıyor. Hem ürünün azlığı hem de bazı komisyoncuların seli fırsat bilmesi nedeniyle pazardaki fiyatlar yüzde 100 arttı. Özellikle biber, patlıcan, domates ve turunçgildeki artış vatandaşları da zor durumda bıraktı.

“BİBER 5, PATLICAN 6, DOMATES 3 LİRA”

Mersin iklim ve coğrafi özellikleri nedeniyle kış aylarında Türkiye’nin biber, patlıcan, domates, yeşillik, turunçgil ihtiyacının büyük bir kısmını karşılarken, zaman zaman üretim fazlası da ortaya çıkıyordu. Ancak son günlerdeki olumsuz hava koşulları ve 29 Aralık’taki sel nedeniyle üretimi yüzde 50’lere kadar düşürdü. Üretimin düşmesi ile birlikte fiyatlar iki katına çıktı. Mersin’de bir ay önce patlıcanın pazar fiyatı 3 lira iken bugün 6 liradan satılıyor. Yine Mersin’de üretilen biberin fiyatı 5 liraya çıkarken, domatesin fiyatı 3 ile 4 lira arasında değişiyor. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA