MERSİN TEKNOPARK FİRMALARI UZAKDOĞU’YA AÇILIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN TEKNOPARK FİRMALARI UZAKDOĞU’YA AÇILIYOR


 

Mersin Teknopark Yönetimi ve bünyesinde Ar-Ge çalışmaları yapan 7 firma, Uzakdoğu’nun en önemli merkezlerinden biri olan Tayland’a Tayland-Türk KOBİ’leri arasında ticari iş birliği faaliyetleri (B2B) etkinliklerini gerçekleştirmek üzere ticari bir heyet düzenledi.

Düzenlenen programa KOSGEB Başkanı Recep Biçer, KOSGEB Genel Müdürü Danyal Peker, Mersin Teknopark Genel Müdürü Özgür Durmaz ve Mersin teknopark firma temsilcileri katılım sağladı.

4 gün süren programda, KOSGEB Başkanı Recep Biçer başkanlığındaki KOSGEB Heyetinin, Tayland KOBİ Destekleme Kurumu ile The Office of SMEs Promotion-OSMEP (Tayland KOBİ Destekleme Kurumu) ile işbirliği sözleşmesi imzalandı.
KOSGEB Başkanı Recep Biçer, sahip olunan bilgi ve tecrübelerin karşılıklı paylaşılması amacı ile ortak çalıştaylar düzenlenerek kurumsal kapasitelerin geliştirilmesine yönelik teknik eğitimler, uzman değişimleri ve B2B gibi etkinlikler organize edildiğini söyledi. Konuşmalarına devam eden Biçer, Asya’da İşbirliği ve Güven Arttırıcı Önlemler Konferansı (CICA)  ve İktisadi İş birliği ve Gelişme Teşkilatı (OECD) kapsamında geliştirilecek ortak projelerle iş birliğinin güçleneceğini belirterek, Türkiye’nin karşılıklı yatırımlar için firmaları teşvik ettiğini vurgulandı.
Programda B2B kapsamında Mersin’de bilgi teknolojileri alanında faaliyet gösteren firmalar ile aynı sektörlerde faaliyet gösteren yaklaşık 120 Taylandlı KOBİ bir araya getirildi. KOBİ’ler karşılıklı olarak ürün ve hizmetlerini birbirlerine tanıtarak ticaret hacimlerini artırmak için karşılıklı görüşmeler yaptı. Yapılan görüşmeler esnasında Ar-Ge projeleri hakkında bilgi aktaran firma temsilcileri, Uzakdoğu’da geliştirilen Ar-Ge projeleri hakkında bilgi edindi.
Yeni işbirliklerini fırsatlarının kapısını açmak üzere birebir görüşmeler yapılan program, büyük bir başarı ile sonuçlandırdı. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA