PROPAGANDAYI BIRAK HİZMETE BAK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

PROPAGANDAYI BIRAK HİZMETE BAK!


 

CHP, Mersin’de yaşanan sel afeti ile ilgili MHP’li Büyükşehir’i topa tuttu! CHP İl Başkanı Özyiğit, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz’ı, geçmiş dönemleri eleştirerek propaganda yapmakla suçlayıp, hizmet çağrısı yaptı.

Haber Merkezi

CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, parti binasında düzenlediği basın toplantısında Mersin’deki sel afetini ve İstanbul’daki terör saldırısını değerlendirdi. 
Demokrasi, emek ve özgürlük düşmanı terör ve terör örgütlerini lanetleyen Abdullah Özyiğit, bu saldırının etnik ayrışmayı derinleştiren, kardeşliği vuran, yaşam alanlarını katleden bir saldırı olduğunu söyleyerek, hükümeti istifaya çağırdı. 

MACİT ÖZCAN ELEŞTİRİLERİNE ÜSTÜ KAPALI YANIT
Ardından Mersin’deki sel afetini değerlendiren Başkan Özyiğit, siyasetin kötünün örnek alındığı değil, doğru ve gerekli olanı yerine getirmek olduğunu işaret etti. Abdullah Özyiğit, “Geçmişte buna benzer yaşanan sel felaketlerini siyasi malzeme ve propaganda aracı şeklinde kullanmak, kenti yöneten anlayışa, iradeye ve bilinçle örtüşmez” diyerek, CHP’li Macit Özcan dönemine ilişkin eleştirilere isim vermeden yanıt vermiş oldu.  
Hiç bir mazeretin başarının, hizmetin ve yerine getirmenin karşılığı olamayacağını vurgulayan Özyiğit, “Kentimizin temel sorunları varken geçmişe atıfta bulunmak, hala 1000 günlük süre dolmuş olmasına rağmen bir önceki yönetimi suçlamak akıl işi değildir” dedi. 

“BÜYÜKŞEHİR’DE SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNE YÖNELİK BİR ÇABA YOK”
Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın hizmette 3’üncü yılına girdiğini anımsatan CHP’li Abdullah Özyiğit, “Hizmette 3’üncü yılına girecek olan Mersin Büyükşehir Belediye’sinde, kentin temel sorunlarına yönelik bir çaba, uğraş ve proje görülmemektedir. Trafik ve ulaşım sorunu çözülemediği gibi otogar sorunu hala yerinde saymaktadır ve yaşanan bu sel felaketi kentin çok ciddi şekilde bir alt yapı sorunu olduğunu göstermektedir. Battı – Çıktı kavşaklı yol projesi sular altında kalmış olup, kenti rahatlatacak bir çalışma olmadığı da ortaya çıkmıştır. Kent yönetmek vizyon ve misyon işidir. 

“ÜRETİCİYİ; ÖNCE RUSYA KRİZİ ŞİMDİ DE SEL VURDU. AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMELİ”
Kentimiz Türkiye yaş meyve üretiminin yüzde 10’unu yapan ve bölgede geçim kaynağı tarım olan binlerce kişi ve bu alanlarda istihdam edilen on binlerce insanın geçim kaynağı olan tarım bir yıl içerisinde, Rusya krizinden sonra ikinci darbesini sel felaketi ile yemiştir. Bölgenin acilen ‘Afet Bölgesi’ ilan edilmesi ve süratle bölgedeki insanların borçlarının silinmesine varan çözümler üretilmesi, zaten arazileri ipotek altına alınan, bankalara ve tefecilere mahkûm edilmiş tarım üreticileri için olmazsa olmazdır.
Yine evlerini su basan mal kaybı olan esnaf, vatandaşa ve her mağdura katkı sunulması, sosyal devlet anlayışı gereği yardım eli uzatılmalıdır. Mersin yağmura ve çamura teslim olmayacağı gibi, insanlarımızın, mal ve can güvenliği ile yaşayabileceği bir kent olmalıdır. Kentimizde hayatını kaybedenlere, Allahtan rahmet, kederli ailelerine baş sağlığı ve sabırlar diliyorum, maddi hasar gören çiftçi ve köylülerimizin sorunlarının bir an önce çözülmesi için takipçisi olacağız” şeklinde konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA