AÇIĞA ALMALAR YENİ YILDA HIZ KESMEDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AÇIĞA ALMALAR YENİ YILDA HIZ KESMEDİ


 

Mersin’de, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü’nün yazısı ile Tarım Orkam-Sen üyesi 2 memur yeni yıl öncesi görevden alındı.

SONER AYDIN

Mersin’de, Kanun Hükmünde Kararnamelerle işten çıkartmalara yeni yılda bir yenisi daha eklendi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Personel İl Müdürlüğü’nde çalışan 2 Tarım Orkam-Sen üyesi memur, FETO/PDY terör yapılanması ile ilişkilendirilerek açığa alındı. Mersin’de açığa alınan 2 memurun yanı sıra ülke genelinde toplamda 41 Tarım Orkam-Sen üyesi memur KHK ile açığa alındı. Açığa almalara dair açıklama yapan Tarım Orkam-Sen Mersin Şubesi Hukuk Sekreteri Gazi Düz, açığa alınan üyelerinin derhal görevlerine iade edilmesini talep etti. 

“İŞİNDEN ATILANLARIN SAYISI 100 BİNİ AŞTI”
Mersin’de 2 toplada 41 üyelerinin açığa alındığını ifade eden Düz, aralarında Mersin Şube yöneticileri Vejdi Cengiz’in de olduğu çok sayıda il temsilcisinin görevine son verildiğini aktardı. Görevden almaların hukuksuz ve antidemokratik bir uygulama olduğunu savunan Düz, “Karanlık bir yıl geçirdik. Büyük acılara, zulümlere tanıklık ettik. İnandıklarımızdan vazgeçmedik, direndik. Emek, iş, aş, ekmek mücadelesinin yanı sıra insan haklarının, özgürlüklerin, eşitliğin, demokrasinin kavram olmaktan çıkıp; toplumca benimsenmiş, sindirilmiş değerler olması için mücadele ettik. Ülke tarihinde yapılmış tüm darbelere karşı durduk, 15 Temmuz darbe girişiminde olduğu gibi. Çıkarılan KHK’lerde sınırı Anayasa değil hükümetin keyfi, istekleri, ihtiyaçları belirliyor. İşkencenin kol gezdiği 12 Eylül darbesiyle, işten atılan kişi sayısı 30 bin iken 15 Temmuz darbe girişiminin ardından sorgusuz sualsiz işinden atılanların sayısı 100 bini aştı. Kurumlara el koyma, tasfiye etme, hukuksuzluğun aldığı boyut, işkence 36 yıl öncesini aratmayan boyuta ulaştı” dedi.

“LİSTELER ÖNCEDEN Mİ HAZIRLANDI?”
Sendika Merkez Yönetimi olarak 15 Aralık’ta Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkilileriyle açığa alma ve ihraçlar nedeniyle bir görüşme gerçekleştirdiklerini ve görevden alınan 9 memurun grevlerine iade edilmesini beklerken yeni görevden almalarla karşılaştıklarının altını çizen Düz, “Telefonda görüştüğümüz Personel Genel Müdürüne üyelerimizle bu örgüt arasında ne şekilde bağ kurulabildiğini sorduktan sonra Bakanlık yazısının içeriği değiştiriliyor. FETO/PDY terör yapılanmasının yanına diğer terör örgütleri ibaresi ekleniyor, İl Müdürlüklerine ve ilgili kurumlara yeniden fakslanıyor. Soruyoruz hangi terör örgütleri? Nasıl bir bağ kuruldu? Delilleriniz nelerdi? Niçin soruşturma bile yapmadığınız çalışanları açığa aldınız? Yasal bir sendikanın üyeliği dışında hiçbir terör yapılanmasıyla bağı olmayacak üyelerimizi neye dayanarak ve ne ile iltisaklı, irtibatlı ya da müzahir oldukları iddiasına hükmettiniz? Yazınızda gerekçe olarak belirttiğiniz 16. Dönem Toplu İş Sözleşmesinin 24. Maddesinde Gözetim Altına Alınma Tutukluluk ve Mahkumiyet halinde Fesih ve Tekrar İşe başlatmaya ilişkin usul ve yöntemler belirtilmekteyken; hakkında gözaltı, tutukluluk, mahkumiyet ve hatta tebliğ edilen bir soruşturma bile olmayan üyelerimize hangi hukuku esas alarak 24. Maddeyi gerekçe olarak yazdınız? Ya da açığa alınan işçi kadrosunda çalışanlar için gerekçelendirdiğiniz bu maddeyi memur kadrosunda olup açığa aldığınız çalışanınıza neden yazdınız? Bu kadar önemli bir üst yazının bu kadar gayri ciddi yazıldığı durumda, açığa alınma işleminin kendisinden ziyade açığa alınacak kişilere odaklanıldığı, önce listenin hazırlandığı, gerekçenin üzerine konduruluverdiği çok açık” ifadelerini kullandı.

“HİÇBİR ÜYEMİZ TERÖR BAĞLANTILI DEĞİL”
Hiçbir üyelerinin terör ile bağlantılı olmadığını ifade eden Düz, “Hiçbir üyemizin terör ile bağı olamayacağını bizim kadar Bakanlık yetkililerinin de bildiğine eminiz. Üyelerimizin açığa alınma listelerine eklenmesinin amacı listelerin kabarık olmasını sağlamak mı? Yoksa Tarım Bakanlığında hali hazırda örgütlü davranmaya devam eden gerçek terör örgütü mensuplarının kendini muhafaza etmekteki başarısı mı? Ya da kapı kulu olmayan memurun bu yöntemlerle bezdirilmeye çalışılması mı?” diye konuştu. 

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA