“YAŞANANLARDAN DERS ÇIKARTMALIYIZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“YAŞANANLARDAN DERS ÇIKARTMALIYIZ”


 

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu 2016 yılını değerlendirdi. Platform adına yılı değerlendiren Dr. Ful Uğruhan, 2016’yı katliamlar yılı olarak değerlendirerek, “Yaşananlardan ders çıkarılmalı” dedi.

SONER AYDIN

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu Eğitim-Sen Şube binasında 2016 yılını değerlendirdikleri bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Çok sayıda oda ve sendika temsilcisi katıldığı açıklamayı okuyan Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Ful Uğurhan, 1 Ocak- 20 Kasım 2016 tarihleri arasında erkeklerin 236 kadını öldürdüğünü, 71 kadına tecavüz ettiğini, 368 kız çocuğuna ise cinsel istismarda bulunduğunu belirtildi.

“YAŞANANLARDAN DERS ÇIKARTMALIYIZ”
Mersin’in kabus gibi geçen 2016’yı sel felaketi ile kapattığını belirterek değerlendirmesine başlayan Dr. Uğurhan, yaşadığımız bütün olaylardan ders çıkarmamız gerektiğini söyledi. 2016’ ya 10 Ekim Ankara Tren Garı katliamı ile girdiğimizi hatırlatan Dr. Uğurhan, “Katliamlar yıl boyunca, ülkenin dört bir yanında, güvenlik güçleri ve sivil ayrımı yapmaksızın, kimi zaman işten eve dönerken, kimi zaman düğünde eğlenirken, kimi zaman seyahat ederken, kimi zaman görevi başındayken yüzlerce canı aramızdan aldı. Binlerce insan yaralandı, milyonlarca insan mutsuz, kaygı içinde yaşamaya başladı. Bunların yanı sıra ülkemizin Doğu ve Güneydoğu Bölgesi’ndeki illerinde yaşayan yurttaşlarımız, çatışmalı ortamın yarattığı olumsuz koşullarda yaşamlarını yitirdiler, evleri yıkıldı, günler süren sokağa çıkma yasakları yüzünden açlığa, susuzluğa mahkum oldular. Bütün bu olanları sessizce izlemek yerine, gidişata dur diyebilmek, barış içinde bir dünyada yaşama isteğini dillendirmek için imza atan akademisyenlere karşı büyük bir ihraç girişimi başladı. Hiç kuşkusuz ki demokrasimiz adına en büyük tehdit, 15 Temmuz gecesi T.B.M.M’nin bombalanması, yüzlerce insanımızın ölmesi, binlerce insanımızın yaralanması ile sonuçlanan 15 Temmuz Darbe Girişimi’dir. Bizler, darbelerin acısını çok çekmiş emek ve demokrasi güçleri olarak, buradan bir kez daha darbe girişimini kınıyoruz” dedi.

“KADINA ŞİDDET ARTARAK DEVAM ETTİ” 
2016 yılı içinde kadına ve çocuklara yönelik şiddetin de artarak devam ettiğini sözlerine ekleyen Dr. Uğruhan, “Gündelik yaşamda ise kadınlar erkek şiddetine uğramaya devam ettiler. Sadece basına yansıyan istatistiklere göre 1 Ocak 2016- 20 Kasım 2016 arasında erkekler Türkiye’de 236 kadın öldürdü, 71 kadına tecavüz etti, 368 kız çocuğuna yönelik cinsel istismarda bulundu. Çabamız laik, çağdaş, hukukun üstün olduğu, demokratik, doğanın dengelerinin korunduğu, özgür, eşit, barış içinde bir ülkede yaşamak içindir”  diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA