“GİDER BORULARI HALA TIKALI!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“GİDER BORULARI HALA TIKALI!”


 

Barış Mahallesi’nde felaketin izleri silinmeye çalışılıyor

Mersin’de geçtiğimiz gün yaşanan sel felaketinde Akdeniz ilçesinde en büyük hasarı alan Barış Mahallesinde sel felaketinin izleri silinmeye çalışıyor. 

Mehmet Nabi Batuk

Mersin’de can kayıpları ve maddi hasara neden olan sel felaketinin en derin etkilerinin hissedildiği merkez Akdeniz ilçesinde Barış Mahallesi yaralarını sarmaya çalışıyor. Mahallede ilk katlarda bulunan evlerin neredeyse tamamı sel sularından etkilenirken, birçok evde maddi hasar meydana geldi. Sel felaketi nedeniyle mağdur kalan mahalleliler gazetemize yaptıkları açıklamalarda, belediyeyi defalarca aramalarına rağmen gereken yardımın gelmediğini ve su ile kendi imkânlarınca mücadele vermek zorunda kaldıklarını belirtti. Mahallede son olarak sel sularının büyük bir ölümü çekilirken birçok evin atık su borularının tıkalı olduğu gözlendi. 

“SUYU EVİMİZDEN ATACAĞIZ DİYE ACIMIZDAN ÖLECEĞİZ”
Gece başlayan sağanak yapışla birlikte gece saat 3 gibi evine su dolmaya başladığını söyleten Fatma Topalköse isimli yaşlı vatandaş, yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarını tutamadı. Ne savanım kaldı ne yatağım kaldı. Hepsini kaldırdım attım. Gece saat 03.00’dan beridir bu yaşlı halimizle suyla mücadele ediyoruz. Biz belediyeye telefon ettik hiç kimse yardımımıza gelmedi. Mutfağım hep battı.  Ne dolabım kaldı ne mutfak eşyam hiçbir şeyim kalmadı. Bizim evimiz çıkmaz sokakta her yağmur yağdığında evimize su doluyor. Her zaman arıyoruz ama hiçbir zaman gelip bakmıyorlar. Nedir benim çektiğim. Sabaha kadar suyun içinde cirit atıp durduk. Akşam beridir aç kaldık. Suyu evimizden atacağız diye acımızdan öleceğiz. Geceden beridir hiç bir şey yiyemedik.  

“SABAHA KADAR AĞLADIK DURDUK. BİZE HİÇ KİMSE BAKMADI”
Bel fıtığı, şeker hastası olan Ahmet Topalköse isimli vatandaş, yaşanan sel felaketinde evlerinin yarıya kadar su içinde kaldığını ve tüm eşyalarının zarar gördüğünü anlattı. Evlerinin çıkmaz sokakta bulunmasından dolayı her yağmurda evlerinin su içinde kaldığını söyleyen Topalköse “Muhtara telefon ettik, belediyeye telefon ettik kimse gelmedi. Bizim kimsemiz yok. Suların içinde kaldık. Sabaha kadar ağladık durduk. Bize hiç kimse bakmadı.  Her sene bu böyle her yağmurda biz bu haldeyiz. Bir yerden bir boru döşeler her yağmurda bizim evimize dolan bu suları aktarsalar başka bir şey istemiyoruz.  Her yağmur yağdığında biz hep rezil oluyoruz. Elimizden bir şey gelmiyoruz. Karşıdaki sokakların tüm suyu her yağmur yağdığında evimize doluyor. Ağladık biz sabaha kadar rezillik çektik. Artık belediye bize baksın bizin sokağımıza bir boru döşesin. Her yağmurda su içinde kalmaktan bıktık artık” dedi. 

“ÇOCUKLARIMIZ OYNUYOR, GEZİYOR HER TARAF HASTALIK”
Saat 1’de evinin altında yaşayan kaynanasının evine su dolduğunu anlatan Hülya Işıklı öğlen saatlerine kadar evin su içinde kaldığını söyledi. Işıklı, akşam saat bir gibi sular gelmeye başladı. Önce avluya doldu ardından kaynanamın evine dolmaya başladı. Öğlene kadar su içinde kaldı. Öğleden sonra sular çekilmeye başladı.  Burası bizim evimizdir. Bütün o lağım suları buralara doğdu. Burada bizim çocuklarımız oynuyor, geziyor her taraf hastalık oldu. Belediyeyi aradık itfaiye ekipleri geldi. Bütün evimiz su içindeyken hayati bir şeyiniz yok bizim daha önemli işlerimiz var dediler bir şey yapmadan gittiler” diye konuştu

“NAYLONDAN BİR YER YAPTIK ONUN İÇİNDE OTURUYORUZ”
30 yıldır annesinin yaşadığı evin yağış ve yaşanan sel nedeniyle su içinde kaldığını ve tavanında hasar oluştuğunu söyleyen Ayşe Turan isimli vatandaş,  “Yağmur nedeniyle içeriye sular doldu. Eşyalar su içinde kaldı. Kaç senedir akmayan evimiz aktı. Tavanımız düştü. Bizim yardımımıza hiç kimse gelmedi. Dizimizin üzerine kadar su içinde kaldık. Yaşlı annemin eviydi. Yetkililer bize yardım etsin. Kışın ortasında bizim bu evi yaptıracak maddi durumumuz yok.  En azından anneme yardımcı olsunlar.  Annem 83 yaşında yaşlıdır. Şimdi naylondan bir yer yaptık onun içinde oturuyor. İçeriye soba kurduk öyle yaşamaya çalışıyoruz” dedi. 

“BUZDOLABIMIZ DEVRİLDİ, KIRILDI”
Evinin çatısı çöken ve içeri dolan su nedeniyle beyaz eşyaları devrilen Endam Akbulut,  “Bize yardım etsinler. Saatlerdir suyun içende kaldık. 10 gündür elektriğimiz yok. Bütün eşyalarımız suyun içinde kaldı. Elektriğimiz borcumuzdan dolayı kesildi. Paramız aylığımız yıllığımız yok. Son selden dolayı biz perişan olduk. Buzdolabımız devrildi, kırıldı. Çok zararımız var” dedi. 

“BİR DAHA YAĞARSA BİZ BİTMİŞİZ DEMEKTİR “
Yağan yağmur nedeniyle evlerinin arka bahçesinin suyla dolduğunu anlatan Gülizar Atmaca ise hem evlerinin su içinde kaldığını hem de tüm yakacaklarının ıslandığını söyledi. Atmaca, “geceden beri yağan yağmur tulumbamız üzerine kadar çıktı. Sonra evin içine doldu.  Arka tarafta biriktirdiğimiz odunlar ve kömürlerin hepsi su içinde kaldı.  Tuvaletlerimiz taştı. Evdeki tüm su giderleri tıkalı durumda. Gün aydınlar aydınlanmaz belediyeyi defalarca aradık ama kimse gelmedi.  Giderlerimizin hepsi tıkalı burası biz nasıl açacağız ama belediyede gelip açmıyor.  Eğer yağmur 10 dakika daha yağsaydı. Evde yaşlı hastamız vardı. Onu kaldıramaz duruma gelebilirdik. Gerekli önlemler alınmazsa bizim evimizi her yağmurda sel basarsa biz ne yapacağız nereye gideceğiz. Bizim elimiz ayağımız eşyalarımızdır. Onlara bire zarar gelirse biz nasıl geri alacağız. Eğer bu yağmur böyle bir daha yağarsa biz bitmişiz demektir. Çünkü bütün borularımız tıkandı. Biz belediyeden altyapı konusunda önlem almasını istiyoruz. Bu lağım giderlerinin açılmasını istiyoruz.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA