SÜPER LİG RENKLENDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SÜPER LİG RENKLENDİ


 

Mersin Süper Amatör Lig’de hafta içi oynanan maçlarla maraton devam ediyor.

Ligde; lider Anamurspor’un kazandığı, yakın takipçisi Mut İdman Yurdu’nun kar engeline takıldığı, alt tarafın ise iyice karıştığı bir hafta yaşandı.

ALİ ŞANLI

LİDER GENÇLERE ACIMADI
İlk haftadan itibaren liderlik koltuğuna oturan ve hiç bırakmayan Anamur Belediyespor, ligde kalma mücadelesi veren Mersin Gençlerbirliği’ne acımadı. Sentetik sahada oynanan karşılaşmada liderin üstün oynamasına rağmen Mersin Gençlerbirliği büyük direniş göstererek, ilk yarı gol yemeden soyunma odasına gitti.
İkinci yarı aynı kadrolarla sahaya çıkan takımlarda ilk yarıda olduğu gibi maçın mutlak hakimi Anamur Belediyespor oldu. İkinci yarının hemen başında Mersin Gençlerbirliği defansın büyük hatası sonucu kendi kalelerine atığı gol ile başladı. Atılan gol ile rahatlayan lider, zayıf rakibine baskı kurmaya başladı. Mersin Gençlerbirliği ise elinden geldiği kadar direndi. Zaman zaman ise yakaladıkları fırsatı değerlendiremedi. Anamur Belediyespor ise baskılı oyunun sonucunda 2 gol daha atarak karşılaşmayı 3-0 kazandı. Anamurspor aldığı bu galibiyet ile liderlik koltuğunu sağlama alırken Ligde kalma mücadelesi veren Mersin Gençlerbirliği işini bir hayli zora soktu.

GÜLNAR ORMAN’DA KAYBOLDU
Play-Off’u kovalayan Ormanspor ile tehlikeli bölgeden uzaklaşmak isteyen Gülnar Belediyespor çekişmeli geçen bir karşılaşmaya imza attı. Ormanspor rakibini 4-2 yenerek Play-Off şansını sürdürdü. 
Maça her iki takımda dengeli oynayarak başladı. Karşılıklı ataklarla gecen maçın ilk bölümünde amacına ulaşan ekip Ormanspor oldu. İlk yarının 25. Dakikasında 2-0 öne geçen Ormanspor, bir anda yakaladığı bu skor ile rehavete kapıldı. İlk yarının son dakikalarında Gülnar Belediyespor attığı gol ile maça tutundu 2-1. İlk yarı bu skor ile tamamlandı.
Günlerdir yağan yağmurlar nedeni ile ağırlaşan sahada ikinci yarı ilk yarı olduğu gibi karşılıklı ataklarla geçti. Zaman zaman Gülnar temsilcisinin oyuna hakim olduğu, Ormanspor’un ise tehlikeli ataklar gerçekleştirdiği karşılaşmada Ormanspor oyunun son bölümlerinde maçı tek kaleye çevirdi. 5 dakika içinde 2 gol atarak maçı 4-2’ye getiren Ormanspor, Play-Off yolunda umudunu tazelerken Gülnar Belediyespor rakiplerinin puan kaybettiği haftada tek teselli olarak diğer haftayı düşünmeye başladı.

MUZ TARLADA KALDI
Ligde kalma mücadelesi veren Kuvayi Milliyespor ile Anamur Muz takımları da yağan yağmurlar nedeni ile tarlaya dönen sahada kozlarını paylaştı. Her iki takımında acil puanlara ihtiyacı olduğu,kaybedenin ateşe düşeceği karşılaşma zevkli ve tempolu geçti. Maçta daha etkili olan daha çok gol pozisyonu üreten K. Milliyespor, girdiği pozisyonları cömertçe harcayınca ilk yarı başladığı gibi sona erdi 0-0.
İkinci yarı da ilk yarıda olduğu gibi tempolu başladı. Oyunun genelinde daha üretken olan Kuvayi Milliyespor ilk golü atarak 1-0 öne geçti. Kaybedecek bir şeyi kalmayan Anamur temsilcisi ataklarını sıklaştırmaya başladı. Maçın son bölümlerini üçüncü gölgede oynayan Anamur Muz gol astada rakibinin 2. Golüne engel olamadığı için karşılaşmayı 2-1 kaybetti. Amatör Ligin köklü takımı aldığı bu sonuç ile az da olsa rahatlarken Anamur Muz’un ligde tutunma şansını bir hayli azaldı.
 
KAR İZİN VERMEDİ
Liderin yakın takipçisi Mut İdman Yurdu’nun, Akdeniz Belediyespor ile oynayacağı karşılaşma kar yağışı nedeniyle iptal edildi. İleri bir tarihe ertelenen karşılaşma maç tarihi ve saati Mersin ASKF tarafından açıklanacağı öğrenildi. 
Süper Amatör’de ertelenen bir başka karşılaşma ise Akdenizgücü ile Tarsusgücü karşılaşması oldu. Karşılaşmayı 1-0 önde götüren Akdenizgücü galibiyeti düşündüğü sırada elektriğe takıldı. Maçın 60’ıncı dakikasında sahanın elektriğinin kesilmesi ile karşılaşma ileri bir tarihe ertelendi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA