Havalimanı 5-6 seneden önce faaliyete geçmez! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Havalimanı 5-6 seneden önce faaliyete geçmez!


 

Çukurova Havalimanı inşaatı yeniden başlarken Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar’dan, “2020 hatta 2021’den önce kimse faaliyete geçmiş bir havalimanı beklemesin” yorumu geldi.

Hediye EROĞLU

Mersin'de yapılacak Çukurova Bölgesel Havalimanı için Mayıs 2013'te temel atma töreni yapıldı. Ancak, 357 milyon Euro yatırımla 3 yılda tamamlanması beklenen projenin üstlenicisi Koçoğlu İnşaat mali sıkıntıya girdi ve iflas erteleme istedi. Firmanın projeyi tamamlayamaması nedeni ile, yeni bir ihale süreci başlatıldı. Yaklaşık maliyeti 350 milyon lira olan havalimanı için yeniden yapılan ihalede en yüksek teklifi 325 milyon TL ile Makyol İnşaat, en düşük teklifi ise 198 milyon TL ile KiskaKom-Gena Ortak Girişim Grubu verdi. Ancak ihale 224 milyon 874 bin TL teklif veren Hazaryol - Budakyol Ortak Girişim Grubu’nun oldu. Projenin yer tesliminden itibaren iki yıl içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

“HANİ HAVALİMANI 2013’TE Kİ AKDENİZ OYUNLARI’NA YETİŞECEKTİ?

Önümüzdeki günlerde firma ile sözleşme imzalanması beklenirken bu gelişmeyi değerlendiren Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar’dan, “Havalimanı 5-6 seneden önce faaliyete geçmez!” yorumu geldi.

Bu neyin ihalesi biliyor musunuz? Bu Uluslararası Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın sadece ‘alt yapı’ ihalesi. Süresi ise 2 yıl. Yıl olmuş 2017 biz hala daha altyapıyı konuşuyoruz. Sonra daha üst yapı yapılacak. Mersin Turizm Platformu olarak proje ile ilgili 2009 yılından beri yapılan hataları söylüyoruz. Neden bu hatalar kabul edilmiyor, tedbir alınmıyor? Ancak birtakım insanların kafalarını kuma gömmesi Çukurova’ya tam 10 seneye mal olmuştur. Hani bu tesis 2013’te ki Akdeniz Oyunları’na yetişecekti? Kaybettiğimiz 10 yıl sene ne olacak? Kimse; 2020 hatta 2021’den önce faaliyete geçmiş bir havalimanı beklemesin” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA