ÇUKUROVA HAVALİMANI ONLARA EMANET! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇUKUROVA HAVALİMANI ONLARA EMANET!


 

Yapımı yılan hikayesine dönen Uluslararası Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatı yeniden başlıyor.

Son yapılan ihaleyi Hazaryol - Budakyol Ortak Girişim Grubu kazanırken, Mersin CHP’li Milletvekili Kuyucuoğlu, sözleşmenin bugün yarın imzalanacağını açıkladı. 

Hediye EROĞLU

Mersin'de yapılacak Çukurova Bölgesel Havalimanı için Mayıs 2013'te temel atma töreni yapıldı. Ancak, 357 milyon Euro yatırımla 3 yılda tamamlanması beklenen projenin üstlenicisi Koçoğlu İnşaat mali sıkıntıya girdi: iflas erteleme istedi. Firmanın projeyi tamamlayamaması nedeni ile, yeni bir ihale süreci başlatıldı. Havalimanı altyapı tesislerinin yapımı işi ihalesinde firmaların teklifleri belli oldu. 
Yaklaşık maliyeti 350 milyon lira olan proje için en yüksek teklifi 325 milyon TL ile Makyol İnşaat, en düşük teklifi ise 198 milyon TL ile KiskaKom-Gena Ortak Girişim Grubu verdi. Ancak ihale 224 milyon 874 bin TL teklif veren Hazaryol - Budakyol Ortak Girişim Grubu’nda kaldı. Projenin yer tesliminden itibaren iki yıl içerisinde tamamlanması hedefleniyor. 

“ANKARA’DA, MERSİN’İN PROJELERİNİN TAKİPÇİSİYİZ”
Gazetemizi ziyaret eden CHP Mersin Milletvekili Serdar Kuyucuoğlu, konuyla önemli açıklamalarda bulundu. Haberci Gazetesi Genel Müdürü Yüksel Ekici ile bir araya gelen Kuyucuoğlu, özellikle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yürüttüğü çalışmalar ile ilgili bilgi verdi. Ankara’da Mersin’in ihtiyaçlarının ve taleplerinin takipçisi olduğunu söyleyen Kuyucuğlu, TBMM Ulaştırma Komisyonu’nda görev yaptığını anımsatarak, özellikle komisyona gelen konuların yakın takipçisi olduğunu belirtti.

“ÇUKUROVA HAVALİMANI İÇİN SÖZLEŞME BUGÜN YARIN İMZALANACAK”
Bu kapsamda Mersin ve Adana için büyük önem taşıyan ve ilk ihalesini alan firmanın iflası nedeniyle yarım kalan, ikinci ihalede de itirazlar nedeniyle sıkıntılar yaşanan Çukurova Bölgesel Havalimanı Projesi’nin yakın takipçisi olduğunu belirten Milletvekili Kuyucuoğlu, projenin Mersin için öneminin bilinciyle hareket ettiğini söyledi. 
“Mersinliyi isyan ettiren Çukurova uluslararası havalimanı inşaatı tekrar başlıyor” diyen Serdar Kuyucuoğlu, ihaleyi Hazaryol - Budakyol Ortak Girişim Grubu’nun kazandığını açıkladı. İhaleyi kazanan firma ile bugün yarın sözleşme imzalanacağını açıklayan Kuyucuoğlu, “Yıllardır gerçekleşmeyen, bölgenin ihtiyacı olan Çukurova’nın turizmine, tarımına, sanayisine ve ticaretine katkısı olacak havalimanının bağlantı yolları ile tamamlanması halinde bölgemize önemli katkıları olacaktır. Uzun yıllar yapımı için gayret ettiğimiz TBMM Ulaştırma komisyonunda ve TBMM’de takipçisi olduğumuz uluslararası Çukurova Havalimanı inşaatının bir an önce üst yapısının da yapılarak işletmeye alınması en büyük beklenti ve isteğimiz diyen Serdal Kuyucuoğlu, ihalesi yapılan kısmın alt yapı ihalesi olduğunu, üst yapının da en kısa zamanda tamamlanmasında takipçisi olacağız” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA