“YÜRÜYÜŞ GERÇEKLEŞECEK” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“YÜRÜYÜŞ GERÇEKLEŞECEK”


 

MHP İl Başkanı Kılıç, 3 Ocak Kuvayi Milliye Yürüyüşü’ne Valilik tarafından OHAL ve güvenlik gerekçe gösterilerek izin verilmemesine tepki göstererek, her şeye rağmen yürüyüşü gerçekleştireceklerini söyledi.

SONER AYDIN

Mersin’de Toroslar Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen 3 Ocak Kuvayi Milliye Yürüyüşü’ne Mersin Valiliği tarafından güvenlik gerekçesi ile izin verilmemesine tepkiler giderek artıyor. Bu yıl 12’ncisi düzenlenecek yürüyüşe son zamanlarda yaşanan terör olayları nedeniyle katılımın diğer yıllara oranla daha yüksek olması bekleniyordu. Ancak Valilik hafta sonu neredeyse kentteki tüm sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile gerçekleştirilen “Bayrağı Al Da Gel” yürüyüşüne izin verdiği halde haftalar öncesinden planlanan ve geleneksel hale gelen 3 Ocak Yürüyüşü’ne izin vermediği iddia edildi. 

“DEVLET GÜVENLİĞİ SAĞLAMALI”
Yasağı gazetemize değerlendiren MHP İl Başkanı Sebahattin Kılıç, Toroslar Belediyesi’nin her şeye rağmen yürüyüşü gerçekleştireceğini söyledi.
Valiliğin yasağına dair iddialara tepki gösteren Kılıç, hafta sonu STK’lar önderliğinde gerçekleştiren yürüyüşte alınan önlemlerin 3 Ocak Kurtuluş Yürüyüşü’nde de alınması gerektiğini söyledi. Valiliğin milli birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulan günlerde gerçekleştirilecek yürüyüşü yasaklamak yerine desteklemesi gerektiğinin altını çizen Kılıç, “Hafta sonu ticaret ve sanayi odasının önderliğinde bir bayrak yürüyüşü vardı, bu yürüyüşte belli bir güzergahta gerçekleşti. Valilik buradaki güvenliği sağlıyorsa 3 Ocak Mersin’in Kurtuluşu olan bir günde, milli birlik ve beraberliğimizi hatırlatacak bir yürüyüşün de güvenliğini sağlaması gerekir, devletin görevi de budur aslında. Terörden, canlı bombadan korkuyoruz diye yürüyüşü yasaklamamamız gerekiyor, korkularla yaşamamamız gerekiyor” dedi.
Yürüyüşün gerçekleştirilebilmesi için Valilikle görüşmelerinin devam ettiğini kaydeden Kılıç, “Toroslar Belediye başkanlığımız geleneksel olan bu yürüyüşü gerçekleştirecek. Dolayısıyla devletin bu yürüyüşle ilgili güvenliği sağlaması boynunun borcudur” ifadelerini kullandı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA