İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARINA ÖRGÜTLENME ÇAĞRISI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARINA ÖRGÜTLENME ÇAĞRISI


 

Mersin’de görev yapan iş sağlığı ve güvenliği uzmanlarına MERİSGUD’dan örgütlenme çağrısı geldi.

GİZEM EKİCİ

Mersin İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları Derneği (MERİSGUD) üyeleri, yıl sonu yemeğinde bir araya geldi. Hatay Restaurant’ta düzenlenen geceye; Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Harda, yönetim kurulu ve üyeler katıldı. 
Gecede bir konuşma yapan Dernek Başkanı Hadra, birlik ve dayanışma mesajları vererek, bir adada olabilmenin önemine dikkat çekti. Derneğe üye olmayan Mersin’de mevcut işyeri hekimleri ve iş güvenliği uzmanlarına seslenen Mehmet Hadra, bu kişilere derneğe katılmaları ve meslektaşlar arası dayanışmanın güçlendirilmesi için çağrıda bulundu. 

“DENETİMLER ZAYIF”
İş sağlığı ve güvenliğinin öneminin giderek arttığını ve ülkemizde bu alanda ki ilerlemenin de hızlandığını söyleyen Hadra, yılbaşında çıkması gereken ancak Temmuz 2017’ye ertelenen İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası’na da değindi. Hadra; “İş Sağlığı ve İş Güvenliği Yasası çok modern bir yasa aslında. Bu yasa Avrupa Birliği (AB) uyum yasaları çerçevesinde alınmış, Türkiye’ye uyarlanmış ve yasa çıkmış. Tabi yasanın çıkması ile hayata geçmesi zaman alıyor. İş sağlığı bir kültür, tedbir. Zaman içinde düzenlemesini bekliyoruz ama ondan önce gerek kamu kurumları, gerek işverenler gerek de devletin üzerine düşenler var. Biz dernek olarak da bunu yapmaya çalışıyoruz. İş kazaları, meslek hastalıkları nasıl azaltılabilir buna kafa yoruyor ve bu yönde çalışmalar yapıyoruz. Ancak denetlemelerin zayıf olduğunu görüyoruz. Devletin denetlemesinin artması ile beraber birkaç yıl içinde azalmasını bekleyebiliriz” ifadelerini kullandı.

“TOPLU YAŞAM ALANLARINDA ÖNLEM ALINMALI”
İş yeri hekimi ve Mersin Tabip Odası Başkanı Ful Uğurhan ise, toplu yaşam alanlarında mutlaka iş sağlığı ve iş güvenliği eğitiminin verilmesi gerektiğini dile getirerek, “Burası toplu yaşamın olduğu bir yer ve iş sağlığı önlemlerinin mutlaka alınması gerekiyor. Bir iş yeri hekimi olması lazım. Bu tür kazaların sırasında tahliyenin nasıl yapılacağı eğitiminin verilmesi lazım. İş yerleri az tehlikeli, tehlikeli ve çok tehlikeli diye sınıflandırılıyor. İşyerleri bu yıl Ocak ayından itibaren bir kişi bile olsa iş güvenliği hizmeti alması gerekiyordu. Ancak yasa ertelendi. Eğer bu yasa ertelenmeseydi bu yurtta bu hizmeti almış ve facia önlenmiş olacaktı” diye konuştu.
Mehmet Harda konuşmasının sonunda; savaşsız, barış içinde, herkesin sağlık ve mutluluk dolu bir yıl diledi.
Genel Sekreter Orhan Sağlam da, yemeğe katılanlara teşekkür etti. Yemekte dernek üyesi makina mühendisi İsmet Güven Kaşık resitali ile türkü şöleni verirken, dernek üyesi kimya mühendisi Ahmet Kadayıfçı ise güzel şiirlerinden bir demet sunum yaptılar.
Dernek üyeleri bu tür sosyal etkinliklerin ve yemeklerin daha sık yapılması istedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA