“HAYVANCILARA ULAŞAMIYORUZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“HAYVANCILARA ULAŞAMIYORUZ”


 

Geçtiğimiz hafta yoğun kar yağışına maruz kalan Mersin’in kuzey köylerinde direklerin zarar görmesi nedeniyle elektrik sorunu yaşanıyor. Toroslar’ın Kızılkaya Mahallesi’ne 5 kilometre mesafedeki bir bölgeye yerleşen hayvancılara ise günlerdir ulaşılamıyor.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin’in Yenişehir, Toroslar ve Mezitli ilçelerinin kuzeyinde bulunan köylerde geçtiğimiz hafta içi etkisini artıran kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. İlçelere bağlı birçok köy yolu 1,5 metre yüksekliğe ulaşan kar nedeniyle kapanırken tellerin ve direklerin zarar görmesi nedeniyle birçok köye 4 günden beridir elektrik verilemiyor. Elektriğin ve ulaşımın olmadığı köylerde mahsur kalan köylüler en büyük sorunu iletişim. Toroslar ilçesi Kızılkaya Mahallesi’ndeki kuş bölgesindeki hayvancılardan iki gündür haber alınamıyor.  

“5 GÜNDÜR ELEKTRİĞİ OLMAYAN EVLERİMİZ VAR”
Kar yağışının en etkili hissedildiği Yenişehir ilçesi Kocahamzalı Mahallesi’ne Çarşamba gününden beridir elektrik verilemiyor. Mahalle Muhtarı Mustafa Karabey, elektrik sorunun çözülmesi için yetkililere seslenerek “Yenişehir Belediyesi’nden ekipler sabah saatlerinde önemli olan yollarımızı açtılar. Su borularında çok sıkıntımız yok. Ancak bazı sokaklarımızda elektrik telleri koptu, bazı direkler devrildi. Günlerdir elektriğimiz ve enerjimiz yok. Köyümüzde 5 gündür elektriği olmayan evlerimiz var. Köy genelinde ise Çarşamba gününden beridir elektriğimiz yok” dedi.

“KÖYDE ELEKTİRİK SOBASI KULLANAN HASTALARIMIZ VAR”
Mezitli İlçesinin en yüksek bölgelerinden biri olan Fındıkpınarı Mahallesinde de en büyük sorun elektrik. Mahalle Muhtarı Osman Köse “Yollarımızın hepsi açıldı. Sularımız akıyor idare ediyoruz. Sadece elektrik sıkıntımız var. Çarşamba gününden beridir elektriğimiz yok. Hayvancılarımızın durumu iyi kapılarının ağzına dolan karları bugün kepçelerle temizledik. Şuanda elektrik dışında hiçbir sıkıntımız yok. Köyde elektrik sobası kullanan hastalarımız var. Elektrik olmadığından dolayı kötü oluyorlar. Telefonlarımızı şarj edemiyoruz” diye konuştu. 

“YUKARIDAKİ HAYVANCILARA İKİ GÜNDÜR ULAŞAMIYORUZ”
Toroslar İlçesi Kızılkaya Mahalle Mutarı Mehmet Kara ise 2 gündür köye 5 kilometre mesafede kamp kuran hayvan üreticilerinden haber alamadıklarını söyledi. Kara, “Köyümüzün durumu kötü durumda ekipler Değirmendere köyünden bizim köye gelmeye çalışıyorlar ama 1,5 metre kar var ve yollarımız hala açılmadı. Bizim yukarı tarafta Alanyalı köyü var oradaki insanlar da bizim gibi mahsur kaldılar.  Bazı evlerin su boruları dondu kimisinde su var kimisinde yok. Suları akan evler akmayanlara veriyor. Yukarı taraflara yerleşen bazı hayvancılar var. Ama 4 gündür elektrik olmadığından dolayı onlardan 2 gündür haber alamıyoruz.  Bizim köyde kuş tarafı dediğimiz yerde yaklaşık 5 kilometre mesafeye yerleşmişlerdi. Ama iki gündür haber alamıyoruz. Elektriğimiz yaklaşık 4 gündür kesik.   


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA