MARAŞ KATLİAMI UNUTULMADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MARAŞ KATLİAMI UNUTULMADI


 

Maraş Katliamının 38. yılında, Mersin Cemevi, K.Maraşlılar Derneği ve Pazarcıklılar Derneğinin ortaklaşa düzenlediği anma programı gerçekleşti.

GİZEM EKİCİ

 Programa; CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ve çok sayıda demokratik kitle örgütü temsilcisi katıldılar. Mersin Cemevi İnanç Kurulu Başkanı Erdoğan Sevin Dede’nin okuduğu Gülbengin ardından katliamda hakka yürüyen canların anısına bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Mersin Cemevi Başkanı Pir Hasan Kılavuz, “Bugün 38 yıl önce kaybettiğimiz canları anmak için buradayız. İnancımızda katledilenleri  anmak büyük bir ibadettir. Aleviler çektikleri acıları unutmamalıdır. Tarihimize bakıldığında inanç ve yaşam tarzlarından ötürü bir siyaset tarzı olarak Aleviler katliama maruz kalmıştır. Son 50 yıla bakıldığında ülkemizde her ay bir katliamı anma seviyesine getirilmiştir. Alevi Pirleri der ki, Nerede zulüm varsa, nerede acı ve gözyaşı varsa, ister meydanlarda, ister zindanlarda orası kerbaladır. Maraş bir kerbaladır. Ülke tarihi gerçek anlamda katliamlar tarihidir. Katliamları yapanlar daima devlet tarafından korunmuştur. Faşist katillerin suçları daima üzeri örtülmüştür. Belgeler ve kanıtlar ortadan kaldırılmıştır. Medeni ülkelerde olduğu gibi hesaplaşma ve yüzleşme olmalıdır. Biz Aleviler olarak kin ve nefretin  sevgiye dönüşmesini istiyoruz” diye konuştu.
CHP Parti Meclis Üyesi Ali Öztunç da, “Unutulmayacak en büyük katliamlardan birisi de  Maraş Katliamıdır. Maraş Katliamı, yobazlar tarafından insanlığa, çağdaşlığa, medeniyete  karşı yapılmıştır. Bu katliamı yapanlarla bugünkü IŞİD ile aynı  zihniyettedir. Toplum olarak direncimizi her zaman sürdüreceğiz. Tero’lar Köyüne Suriyelilerin yerleştirilmesi ikinci Maraş Katliamına hazırlıktır dedim. Bu sebeple dolayı hakkımda halkı tahrik ettiğimden dolayı dava açıldı. Bizim Suriye’den gelen vatandaşlara karşı düşmanlığımız yok. Suriyelilere yardım ederken kendi milletini unutmayacaksın. Terolarda çıkan sonuç Aleviler buradan gitsin mesajı veriliyor. Aleviler direnmeye devam edecekler tıp ki Pir Sultan Abdal , Nesimi de olduğu gibi” dedi. 
Erdoğan Aydın da, “Maraş da yaşanan diğer katliamlardan farklı değildir. Bu durumun temelindeki problem bu memleketteki insanların farklılıklarına saygı duyulmayan rejimin kurulmasıdır. Aleviler de eşit yurttaş olarak Maraş’ta ekonomik olarak aktif olmasını  istemeyen zihniyet tarafından katliama maruz kalmıştır. Maraş’ta Alevileri katledilenler kendi geleceklerini de katletmiştir. Türkiye’nin  dünyadaki saygınlığına gölge düşürmüşlerdir.
Hafıza çok önemlidir. Katliama uğramışların  tek güvencesidir. Hafıza bir ülkenin gerçek anlamda demokrasi ve laiklik önemli unsurudur. Katliama uğrayan Alevilere  ait mekanlarda ve bu memleketin  sokaklarında  katliamı andığımız zaman  gerçek anlamda yurttaş ve  memleket oluruz.  Yetmiş iki millete aynı nazardan bak anlayışı ile bakılırsa bu ülkedeki kaos ortadan kalkar” dedi. Program; Kazım Baran Dede ve  Mert Bilge Demirin seslendirdikleri deyişlerle  program sona erdi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA