“EMLAKÇI RUHSATI İLE OTO ALIM SATIMI BİTECEK” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“EMLAKÇI RUHSATI İLE OTO ALIM SATIMI BİTECEK”


 

Mersin’de gündemi meşgul eden kent merkezinde ‘emlakçı ruhsatı’ ile oto galericilik yapanlara yönelik çalışmalar hızlandı.

HEDİYE EROĞLU

Mersin Valisi Özdemir Çakacak’ın üzerinde hassasiyet ile durması ile kent merkezindeki oto galerilerin şehir dışına taşınması hızlandı.
Vali Çakacak’ın Mersin Oto Galericiler Sitesi’ni ziyaretinin arından Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da siteye giderek incelemelerde bulundu. Geçen hafta yapılan Büyükşehir Belediyesi’nin Aralık ayı meclis toplantısına, oto galerilerin şehir dışına taşınması ile teklif damga vurmuştu. Gazetemizin de pek çok defa haber yaparak gündeme taşıdığı konuyla ilgili Meclise; Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nce (UKOME); Oto Galericiler Sitesi’ne taşınmayan firmalara süre verilmesi, gitmeyenlerin ise ruhsatlarının iptal edilmesi ve işyerlerinin kapatılabilmesi için teklif verildi. 
Başkan Kocamaz’ın teklifin ardından siteye ziyareti, çalışmaların hızlandığı şeklinde yorumlandı. 

“EMLAKÇI RUHSATLARI İLE OTO ALIM SATIMI BİTECEK”
Başkan Kocamaz’ın ziyaretini, uzun zamandır gündemi meşgul eden ‘kent merkezindeki oto galericiler’ sorununun çözümüne dair önemli bir gelişme olarak değerlendiren 
Mersin Oto Galericiler Sitesi Başkanı Gürkan Göçer, “Mersin Valisi Özdemir Çakacak'tan sonra Büyükşehir Başkanımız Burhanettin Kocamaz da sitemizi ziyaret ederek bizim sorunlarımızı dinledi. İnşallah çok yakın bir zamanda Mersin kaldırımlarında çağ dışı bir görüntü ile ‘emlakçı’ ruhsatları ile oto alım satımı yapmaya çalışan esnaflarımızda siteye taşınacak. Göstermiş olduğunu duyarlılık için şimdiden teşekkür ediyoruz” dedi.

VALİ, MECLİSİ HAREKETE GEÇİRDİ
Söz konusu teklifin gündeme mecliste gelmesinde Mersin Valisi Özdemir Çakacak’ın, konuyla yakından ilgilenerek, geçtiğimiz günlerde Oto Galericiler Sitesi’ni gezerek yaptığı ziyaretin etkili olduğu tahmin ediliyor. Konuyu hassasiyet ve titizle izleyerek İçişleri Bakanlığı’nın 2009 yılında yayınladığı genelge gereği; kent merkezindeki oto galerilerin şehir dışına taşınması için konunun takipçisi olan Vali Çakacak’ın incelemeleri sonrasında yaşanan gelişmeler kentte memnuniyet yarattı.

YENİŞEHİR BELEDİYESİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞLARDI
Mersin oto Galericiler Sitesi Başkanı Gürkan Göçer, kent merkezinde yasadışı oto galericilik yapan firmalara karşı yürüttüğü mücadele kapsamında özellikle Yenişehir bölgesinde yoğunlaşan firmalara yönelik yargı süreci başlatarak, Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç ve bazı görevli memurlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını açıklamıştı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA