20 YILDIR UMUT DAĞITIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

20 YILDIR UMUT DAĞITIYOR


 

Mersin’de milli piyango bileti satan Deniz Şahin, 20 yıldır Mersinlilere umut dağıtıyor.

SONER AYDIN

Her sene yılbaşı öncesi milyonlarca kişinin hayallerini süsleyen Milli Piyango Yılbaşı Çekilişi’nin biletleri satışta. Bu sene büyük ikramiye ise tam 60 milyon lira. Tam bilet sahibi 1 kişi  tarihin en büyük ikramiyesinin sahibi olacak. Öte yandan Milli Piyango İdaresi bu yıl toplam 348 Milyon 180 Bin TL ikramiye dağıtacak. Bu yıl tam, yarım ve çeyrek bilet fiyatları da belli oldu. Tam biletler 60 TL’den satılırken, yarım bilet 30 TL, çeyrek bilet ise 15 TL’den satılıyor. 

“İNSANLAR BİR UMUTLA BİLET ALIYOR”
Yılbaşı çekilişinin diğer kazananları ise milli piyango satıcıları. Yılbaşına yakın günlerde bilet satışları zirve yapması, bilet satıcılarının yüzünü güldürüyor. Mersin’de yaklaşık 20 yıldır milli piyango bileti satan Deniz Şahin, her yılbaşı öncesi insanların kendisinden bir umutla bilet aldığını dile getirdi. Özellikle geçim derdi, ekonomik kriz insanların umudunu üzerinde sayılar olan bir kağıda yönelttiğini belirten Şahin, büyük ve diğer ikramiyenin ihtiyaç sahibi birine çıkmasını istedi. 

“YA ÇIKARSA”
Bir umutla bilet alan vatandaşlar ise tek şanslarının milli piyango bileti olduğunu söylüyor. Özellikle doların yükselmesi, her gün gelen zamlar, geçim sıkıntısı insanları bilet almaya yöneltiyor. Bilet alan vatandaşların en büyük hayali ise bir almak ve borçlarını kapatmak. 

sahte bilete dikkat
Uzmanlar da sahte bilet tehlikesine karşı vatandaşlara uyarılarda bulundu; “Milli Piyango İdaresi bayilik ruhsatını (gezici bayilerde yaka kartı) taşıyan ve istenildiğinde ibraz eden kişilerden satın alınması gerekir. Biletin arkasında bayi satış mührü bulunmalıdır. Pürüzsüz veya kağıdın örselenmemiş olmasına dikkat edilmelidir. Biletin sol alt bölümde bulunan güvenlik numarası iki parmak arasında gezdirildiğinde rakamların kabarık olduğu hissedilmelidir. Bilet ışığa tutulduğunda bilet kağıdının dokusu içinde beyaz renkli MP amblemli filigranı vardır. Ultraviyole (UV) ışıkta mavi ve açık yeşil renkli parlayan ve kesik çizgiler şeklinde dağılımı bulunan elyaflar (3mm.) bulunmaktadır”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA