“MÜZE OLSUN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“MÜZE OLSUN”


 

Çocukluk ve gençlik yılları Mersin’de geçen dünyaca ünlü ressam Nuri Abaç’ın harabeye dönen evinin restore edilerek müze haline getirilmesi için imza kampanyası başlatıldı.

SONER AYDIN

Dünyanın dört bir yanındaki önemli koleksiyonlarda eserleri bulunan Nuri Abaç, geliştirdiği teknikle Osmanlı minyatür sanatını resmiyle kaynaştırdı. Kendine özgü teknik ve renkleriyle tabloları ilk bakışta tanınan Abaç, ders verdiği üniversite ve sanat atölyelerinde binlerce sanatsevere rehber oldu. Ancak uzun yıllar Mersin’de yaşayan ve ilk sergisini 1949’da Mersin’de açan, 2008’de geçirdiği rahatsızlık sonucu Ankara’da yaşamını yitiren  dünyaca ünlü mimar-ressam Abaç’ın doğup büyüdüğü ev şimdilerde harabe görünümde. Mimarisi ile dikkat çeken ve önemli bir yapıya sahip olan ev için sanatseverler ve Abaç’ın dostları tarafından imza kampanyası başlatıldı. Kampanyada Abaç’ın evinin kamulaştırılarak restore ettirilmesi ve ünlü ressama olan vefa borcunun ödenmesi gerektiğinin altı çizildi. Daha önce çeşitli girişimlerde bulunan ancak sonuç alamayan sanatseverler ve Abaç’ın dostları Abaç’a vefa borcunun ödenmesi adına evin onarılarak, eserlerinin sergileneceği bir müzeye dönüştürülmesi için change.org üzerinden kampanya başlattı. 
Kampanyaya, https://www.change.org/p/ressam-nuri-aba%C3%A7-%C4%B1n-evi-restore-edilip-m%C3%BCze-olsun üzerinden imza verilebilecek.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA