ARAÇ MUAYENEDEKİ SORUNLAR İKİLİ GÖRÜŞMELERLE ÇÖZÜLDÜ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ARAÇ MUAYENEDEKİ SORUNLAR İKİLİ GÖRÜŞMELERLE ÇÖZÜLDÜ


 

Yük ve yolcu taşımacılığı yapan firmalar TÜVTÜRK ile bir araya geldi

Mersin’de yük ve yolcu taşımacılığı yapan firmalar TÜVTÜRK yetkilileri ile bir araya gelerek sorunların ikili görüşmelerle çözülmesini sağladı. Bu görüşmeler neticesinde ödemelerin kredi kartı ile yapılması sağlanırken, muayenelerde küçük arızalar için yeniden randevu alma dönemi de sona erdi.  

Mehmet Nabi Batuk

Araç muayene işlemlerinde sorunların çözüme kavuşturulması için Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Ulaşım Araçları İmalat, Satış ve Onarımı, Yolcu Taşımacılığı, Yurtiçi Yük ve Eşya Taşımacılığı ile Uluslararası Yük ve Eşya Taşımacılığı Meslek Komiteleri yetkilileri, TÜVTÜRK yöneticileri ile bir araya geldiler.
TÜVTÜRK Bölge Genel Müdür Yardımcısı Naci Menteş, Operasyon Müdürü Erkan Dinç ve Mersin Merkez İstasyon Amiri Hakan Köğce ile Adana ve Hatay’dan araç muayene hizmetleri yetkililerinin de katıldığı toplantıda; muayene istasyonlarının fiziki eksiklikleri, randevularda yaşanan yoğunluklar, yüksek fiyat uygulamaları ve ödeme işlemlerinde kredi kartlarının kullanımı görüşüldü. 

“ARAÇ MUAYENE RANDEVUNUZA ERKEN GİTMEYİN”
MTSO 13 No’lu Ulaşım Araçları İmalat, Satış ve Onarımı Meslek Komitesi Başkanı Mehmet Kisin, muayene istasyonlarında yaşanan sorunları ve bu sorunların çözümü için yaptıkları çalışmaları gazetemize değerlendirdi. 
Gerçekleştirdikleri ortak toplantıda yaşanan sorunları ve vatandaşlardan kendilerine gelen şikayetleri TÜVTÜRK yetkililerine aktardıklarını ifade eden Kisin, “Çok verimli bir toplantı oldu. Şikayetlerimizi çok güzel dinlediler” dedi. 
TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonu’ndaki sıra işlemlerinde sorun yaşandığını aktaran Kisin, bazen saatler bulan aksaklıkların araç sahiplerinin araç muayene randevu programına uymaması sonucu oluştuğunun altını çizdi. Araç sahibinin randevusunun sabah saat 15:00’te olmasına rağmen sabah 09:00’da muayene istasyonuna gittiğini belirten Kisin, “Erkenden gidince kendinin alınabileceğini sanıyor. Sonra da ‘ben sabah 9.00’dan buyana buradayım, beni neden almıyorsunuz?’ diyerek sitem ediyor. Oysa erken gelerek hem karışıklığa hem de hizmet kalitesinin düşmesine neden olduğunu düşünmüyor. Bu gibi vatandaşlar nedeniyle randevu sistemi çökmüş oluyor. Bu tıkanıklıkları aşabilmek için araç sahiplerinin en az yarım saat önce muayene sahasına gitmesini sağlamak gerekiyor yani bilinçlendirmek” dedi. 

KREDİ KARTI İLE ÖDEME YAPILABİLECEK
Muayene istasyonlarında yakın zamana kadar tır dorselerinin sigortalarının olmadığı için muayeneye olamadığını da anımsatan Kisin, ancak ikili görüşmeler ile bu sorunun aşılmasını sağladıklarını da dile getirdi. 
Artık tır çekicisinin plakasıyla tır dorselerinin muayeneye girebildiğini aktaran Mehmet Kisin, ayrıca ufak bir arızası olan örneğin ampulü yanmayan araçların tekrar randevu alması ile ilgi sorunu da çözüme kavuşturduklarını kaydetti. “Vatandaşlar bu küçük arızaları giderip, mesai saatleri içerisinde muayene istasyonuna geri dönerlerse tekrar randevu almadan işlemlerini tamamlayabilecekler” diye konuştu. 
Öte yandan ödeme işlemlerinde yaşanan sıkıntılara da güzel bir çözüm bulunduğunu ifade eden Başkan Kisin, “Ödemelerin daha hızlı ve kolay olması için muayene istasyonlarına pos cihazları konacak. Böylece ödeme ile ilgili şikayetler de ortadan kalkacak. 
Ayrıca muayene istasyonlarında bekleyen insanların rahat edebilmesi için bazı görüşmelerimizde oldu. Bunu düşünüp tartışmak istediler. Daha sonra orada bekleyen insanları ağırlamak için çay servisi gibi hizmetler yapılabilecek” dedi.

YENİ MUAYENE İSTASYONLARINA İHTİYAÇ YOK
Toplantıda ek araç muayene istasyonları ile ilgili de görüşme yapıldığını açıklayan Kisin, TÜVTÜRK yetkililerinin böyle bir ihtiyaç olmadığını, bu nedenle personel alımının da durdurulduğunu açıkladığını bildirdi. “Mevcut personelle hizmetlerin aksatılmadan sunulduğu görüşündeler. Bu nedenle yeni yapılacak yatırımın atıl kalacağı düşüncesindeler” dedi. 

BU BENZİN fİYATLARI İLE KARBON SALINIMI DÜŞMEZ
Son olarak kentte son günlerde artış gösteren hava kirliliğinin en büyük etkenlerinden birinin Mersin Limanı’na giren kamyon ve tırlar olduğunu aktaran Kisin, “Tır ve kamyonların karbon salınımları çok yüksek olması kirliliği arttırıyor. Bu oranların düşürülebilmesi için araçarın emisyonlarının en az EURO4 standardına çıkarılması gerektiğini belirtti. Kisin, “Tabi ki olsa iyi olur. Bu insan sağlığı ve dünyamız için çok önemli bir şeydir. Ancak buradaki insanlar arabasını yürütmek için neredeyse araçlarına ucuz ince yağ koyacak durumdalar. Ucuz ne ise insanlar ona gidiyor. Benzin litre fiyatı bugün 5 liraya çıkmış. Eğer ilerleyen zamanlarda bu teknoloji geliştirilirse belki Mersin’deki araçlarda dönüşebilir” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA